A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Róisín Murphy: Jacuzzi Rollercoaster (feat. Ali Love) / Can’t Hang On +FRISSÍTÉS: videoklip a duetthez

2018. szeptember 15., 16:57

Az ex-Moloko-énekesnő Róisín Murphynek a 2014-2016 közti lemezei (Mi Senti, Hairless Toys, Take Her Up To Monto) után 2018 elején volt pár kollaborációja a német DJ Koze albumán (Illumination, Scratch That), a Mashrou’ Leila libanoni popzenekarral (Salam) és a SSION projekttel (The Cruel Twirl), majd Maurice Fulton amerikai house producerrel indította el saját négyrészes kislemezsorozatát – a májusi All My Dreams/Innocence és júniusi Plaything/Like dalpárok után most itt a harmadik dupla-A-oldalas single is, melyen Ali Love a vendégénekes.

Az elektronikus zenei színtéren az ír Róisínhoz hasonlóan a kilencvenes évek óta aktív baltimore-i (de idővel szintén az észak-angliai Sheffieldben kikötő) DJ-producer Fulton az énekesnő kérésére kifejezetten táncdalokban gondolkodott, és a tervek szerint idővel egy nyolcszámos albummá összeálló kislemezsorozatuk az eddig közzétett felvételek alapján a Murphy-szólódiszkográfia legélvezetesebb anyagának ígérkezik a 2008-as Overpowered óta. Az eredetileg tervezett havi megjelenést ugyan nem sikerült tartani (a művésznő júliusban egy kis türelmet kért rajongóitól, és a harmadik-negyedik single-t szeptember-októberre ütemezte át), de a most közzétett Jacuzzi Rollercoaster/Can’t Hang On dalpár nem okoz csalódást, ráadásul egy sztárvendéget is kínál a londoni Ali Love személyében.

Az 1979-ben Alexander Peter Williamsként született dalszerző-énekes Ali hangját olyan slágerekből ismerhetjük, mint a Chemical Brothers 2007-es Do It Againje vagy a Justice-féle 2011-es Civilization, de már dolgozott pár Roísín-közeli együttessel is: voltak közös dalai az énekesnő pasijának, Sebastiano Properzinek a Luca C & Brigante duójával (melyből a másik olasz DJ-producer taggal, Luca Cazallal 2012-ben közös projektet is indított Infinity Ink néven), továbbá ő lett a fő énekes a Hot Natured londoni house zenekarban is (melynek 2013-as első albumán Murphy is közreműködött egy Alternate State című dallal). „Szeretem Ali hangját, benne van a bugi. . . Régóta reméltem, hogy egyszer együtt dolgozhatunk, és ehhez most Maurice Fulton zenéje tökéletes párosításnak bizonyult” – mondja Róisín Murphy a tegnap megjelent közös kislemezükről.

A Jacuzzi Rollercoaster címe is Ali Love-tól jött, akit egy jacuzzi-hullámvasutas japán vidámpark-reklámvideó ihletett meg, aztán az énektémát és a szöveget már közösen írták meg Talking Heads-beütésű diszkódalukhoz. Ami a kislemez másik számát illeti, a Can’t Hang On című funkos house dal is végig élvezetes és változatos tud maradni hatperces hosszában.

FRISSÍTÉS: az Ali Love-val közös Jacuzzi Rollercoasterhez október 3-án érkezett videoklip, ezúttal is az énekesnő rendezésében!

.

az alábbi lejátszón az alapból felkínált első két-két perc mellett mindkét szám bármelyik részébe bele lehet hallgatni:

.
ráadásként itt van Ali Love néhány felvétele a 2010-es évtizedből:

az olasz Luca C & Brigante duóval közös Different Morals 2011-ből:

a Luca C-vel közös Infinity Ink projekt 2012-es Infinity slágere:

a Hot Natured együttes Benediction című dala a 2013-as Different Sides Of The Sun albumról:

a brit-amerikai DJ-producer Rowan John Harringtonnal, azaz Secondcityvel közös What Can I Do 2014-ből:

Ali Love legutóbbi szólóalbumának, a 2014-es P.U.M.P.-nak a Picture Perfect című klipdala:

legutóbbi Chemical Brothers-közreműködése a brit duó 2015-ös Born In The Echoes albumának EML Ritual című számában:

Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51
Róisín Murphy: The Universe – újabb dal a Hit Parade album és a veszprémi koncert elé
máj. 17., 12:34