A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Roni élőben: a világvége nem létezik

2014. október 13., 7:00

Kedden, szerdán és csütörtökön minden negatív előjelet pozitívra cserél Frankó Roni délután 1-től élő adásban itt, az Open Air Rádióban. A feladat nem könnyű, de nem megvalósíthatatlan, az év végére pedig egyre több kiegyensúlyozott emberrel szeretne találkozni. Interjú a hősnővel.

Roni nagy tisztelője Bud Spencernek

Roni nagy tisztelője Bud Spencernek

Miért Pozitív előjel a műsor címe?

Szeretnék egy olyan műsort, ahova a vendég nem panaszkodni jár, ahol elférnek olyan hírek, érdekességek, amik nem a világvégéről szólnak.

Te pozitív vagy?

Egyáltalán nem. Én vagyok a legnagyobb károgó a környéken. Már nem csak mások panaszkodásából, hanem magamból is elegem lett, így nekem is egy jó kis edzés lesz meglátni az élet napos oldalát.

Mi a véleményed a negatív előjelről. Tényleg olyan sok van belőle, hogy már egy egész műsornak kell foglalkoznia vele?

Egyre több minden kezdődik így. Remek humor forrás ugyan, én is élek vele, de megkeserít. Minden zenésszel folytatott beszélgetés során el lehet jutni 3 perc alatt oda, hogy „Az a baj a magyar zenei élettel, hogy…” „Külföldön azért jobb, mert…” stb.

Mi volt életed legpozitívabb élménye?

Egyszer teljes összhangba kerültem a természettel, mint egy állat. Drogok nélkül.

Olyan nincs, hogy legnegatívabb? De neked azért volt?

Hogy ne lenne legnegatívabb, csak most nem tudnám megmondani, mi volt az. Minden szörnyű élmény, ami elmúlik, utólag egy jó sztori és teljesen megszépül.

Valahol mindig délután 1 óra van. Ha nem műsort vezetnél az Open Air Rádióban, mit csinálnál?

Van egy másik munkám, ami nappal főleg telefonálást és e-mailezét jelent. Ezt csinálnám a teraszon a madárcsicsergésben. Vagy talán pont most tartanék szünetet és csinálnék valami nagyon nőies dolgot (pl. mosás-főzés-sütés-takarítás).

Valamint a traktoroknak

Valamint egyéb erőgépeknek is

Mi a kedvenc időtöltésed?

Ami a legjobban kikapcsol és feltölt az a lovaglás. Főleg, ha egyedül megyek, korán reggel, a ködben, és a lovamnak  jó kedve van és őzek, nyulak, rókák, fácánok ugrálnak át az úton, mint egy Disney rajzfilmben.

Ez egy 24 órás, szünet nélküli rádió. Volt már olyan, hogy egész nap ébren voltál?

Tizenévesen havonta többször is, rendszeresen dolgozat/vizsga előtti éjjel tanultam meg mindent, amire heteim lettek volna… és vizsga után nem rohantam haza aludni, simán bírtam. Most már nagyon szenvednék tőle.

Milyen zenéket bírsz, és milyeneket nem annyira?

Nem szeretném azt mondani, hogy mindenevő vagyok, mert ezt a választ én is utálom, de tényleg kevés olyan zene van, amit nem hallgatnék meg. Azért elsősorban hiphopot és rockot hallgatok, de nagyon bírom a garaget, csúszik a house is, de a klasszikus popban is találok kedvemre valót. Amit nem szeretek, ha látszik, hogy az előadónak semmi, de semmi köze a dalhoz, és nagyon utálom a rossz feldolgozásokat.

Majdnem mindenkinek van magánélete. Neked is?

Vidéken lakom sűrű akáckerítés mögött. Szinte csak magánéletem van.

Írnál egy CV-t két mondban azoknak, akik nem ismernek?

Talán páran még emlékeznek rám a webcsatornáról, ahol rengeteg (tényleg sok, 400 adásom volt!) zenésszel csináltam interjút. Elég suttyó módon, azóta sokkal kedvesebb vagyok. Hallhattatok a radiocafén, a Radio BROn és a Petőfin is, és most végre itt vagyok!