A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ryn Weaver: OctaHate – egy biztos befutó énekesnő első klipje +FRISSÍTÉS: a dal újabb hivatalos klipverziója!

2014. október 9., 16:34

Ahogy három éve Lana Del Rey-nél és másfél éve Lorde-nál, úgy most Ryn Weaver esetében is bizton állítható, hogy be fog futni – főleg, hogy pár perce megjött az első videoklipje is. A cikkben a teljes EP-je is meghallgatható.

A 22 éves amerikai dalszerző-énekesnő Ryn Weaver első kislemezdala, az OctaHate június végén került nyilvánosságra, és már akkor lehetett tudni, hogy sokra viszi – főleg, hogy a roppant fülbemászó felvétel elkészítésében olyan társproducerei voltak, mint a Passion Pit-frontember Michael Angelakos, a slágergyáros Benny Blanco (Benjamin Levin) és norvég DJ-védence, Cashmere Cat (Magnus August Høiberg), sőt még az angol Charli XCX (Charlotte Emma Aitchison) is besegített. Ryn rögtön hasonló támadásokat kapott, mint Lana Del Rey, főleg mikor kiderült, hogy Aryn Wüthrich az igazi neve (a Weaver az egyik dédapja családneve volt anyai ágon, a Ryn meg az Erinből becéződött tovább), már van némi színésznői múltja (szerepelt például ugyanabban a Helyszínelők epizódban, mint a Black Sabbath), és Friends Keep Secrets nevű indie kiadója, melyhez leszerződött, valójában Benny Blanco irányítása alatt a nagy Interscope alá tartozik. Az énekesnő Promises című első négyszámos EP-je azonban tényleg magáért beszél, az OctaHate-hez pedig most végre meg érkezett videoklip is, ami megnyitja az utat a befutáshoz.

.
a teljes négyszámos Promises EP itt hallható:

Promises
OctaHate
Stay Low
Sail On

.
2012/2013 fordulóján közzétett felvételek az énekesnő FemFemFem felhasználónév alatt futó SoundCloud-oldalán – a harmadik egy jól sikerült Joanna Newsom-feldolgozás:

ebben a 2013-as Cashmere Cat-számban is Aryn vokálozik:

színésznőként az imdb.com oldalán:
http://www.imdb.com/name/nm5431107

http://facebook.com/RynWeaver

FIRSSÍTÉS: az első Ryn Weaver-koncert a brooklyni Baby’s All Right klubban október 14-én …

és az első tévéfellépés David Letterman műsorában 2015. január 14-én!

.
FRISSÍTÉS 2: 2015. május 14-én az első videoklipet törölték a helyéről a YouTube és a VEVO oldalán, és ezt az új klipet tették meg az OctaHate hivatalos videójának!

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39