A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sallai-Szabó: Karácsonyi kislemez 2019 – Sallai László és Szabó Benedek egy-egy új szólódalával

2019. december 23., 13:08

A Qualitons zenekar KEX-feldolgozásalbumával egy időben kaptunk ma egy ünnepi meglepetéskiadványt Szabó Benedektől meg az ő Galaxisok és Zombie Girlfriend együtteseiben kulcstagnak számító Sallai Lászlótól, a Felső Tízezer frontemberétől is: a két dalszerző-gitáros-énekes már tavaly is megjelentetett egy kétszámos közös Karácsonyi kislemezt, aminek idén is lett folytatása egy újabb split single formájában – két szólódallal, bennük stílszerű Jethro Tull- és Ady Endre-idézetekkel.

A Mayberian Sanskülotts-frontleány Csordás Zita által készített fenti borítóképpel érkező kiadványra mindkét dalnok egy-egy új szerzeményét tette, melyekbe Benedek a Jethro Tull brit prog-rock zenekar 1977-es Songs From The Wood albumának nyitódalából, Laci pedig a Karácsony című Ady Endre-versből emelt át egy-egy motívumot. „Benedekkel ismét készítettünk két karácsonyi dalt, és mint hallható, saját magamnak az volt az idei meglepetésem, hogy vettem egy ukulelét. Kellemes ünnepeket mindenkinek!” – mondja Sallai, míg Szabó az alábbi Facebook-üzenetet fűzte az itt hallható közös megjelenéshez: „Az évtized végére elmondhatjuk, hogy Sallai Lacival már a második karácsonyi splitünk jelenik meg. Tájmok, grúvok, orchestral hit, ukulele és Ady Endre, a borítót pedig Zita Lujza Márki-Kira Csordás rakta össze hajnalban. Mi ez, ha nem csoda? Kellemes ünnepeket mindenkinek!

a két dal külön-külön is:

.
ráadásként itt a Felső Tízezer idei kétszámos Utálom a zenét kislemeze áprilisból a klipet kapó Ismeretlen tettes című dallal. . .

. . a 2020-ra ígért Cím nélküli ötödik lemez című Szabó Benedek és a Galaxisok-album Első szám és Szép volt klipdalai. . .

.  . . és a zenekar áprilisi Record Store Day-kislemeze A nosztalgia vége című 13 perces instrumentális kompozícióval:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08