A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sallai-Szabó: Karácsonyi kislemez 2020 – Sallai László és Szabó Benedek új szólódalaival

2020. december 23., 19:24

Szabó Benedek idén az új Past Cat szólóprojektjének három kollaborációja mellett a Galaxisok élén is hiperaktív volt: a januári Cím nélküli ötödik lemez után októberben egy Történetek mások életéből című dupla albumot is kiadott zenekarával, melynek tagságából Sallai László még két további nagylemezzel is előállt (márciusban a Felső Tízezer élén A bonyolult világgal és júniusban a Platon Karatev tagjaként az Atoms albummal). A két gitáros-énekestől azonban még most év végén is érkezett – a Karácsonyi kislemez 2018 és 2019 folytatásaként – egy közös ünnepi split single!

Lehet, hogy a karácsony elmarad, de a Sallai-Szabó karácsonyi kislemeze nem!” – szögezte le Benedek a Galaxisok együttes Facebook-oldalán, Laci pedig ekképpen vallott a legújabb közös kiadványról: „Benedek és én harmadik alkalommal írtunk egy-egy karácsonyi dalt. Azért érdekes ez a dolog, mert eddig mindig úgy ültem neki december elején, hogy fogalmam sincs, hogy milyen lesz a dal, idén azonban sejtettem, hogy ilyesmi lesz a végeredmény. Itt meg is hallgatható Benedekével együtt, ezzel kívánok mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és könnyebb jövő évet, mint az idei volt.

A leghosszabb év karácsonya című Sallai László-szólódal mellé a múltidéző hajlamáról híres Szabó Benedek 1996 címmel írt új számot:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08