A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Santigold: Can’t Get Enough Of Myself – az énekesnő új albumáról

2015. november 5., 8:41

A XXI. század egyik legizgalmasabb női popfigurája, Santigold négy év után új albummal jelentkezik. A Santi White-ként anyakönyvezett és fehér new wave beütésű art-pop zenéjével befutó fekete MC-énekesnő a 2008-as év legjobb női bemutatkozását jelentő címnélküli Santogold-lemez és a már Santigoldra módosított művésznéven kiadott 2012-es Master Of My Make-Believe után ma hirdetett ki megjelenési dátumot (2016. január 22.) és a számlistát 99¢ című harmadik albumához, melyről a Can’t Get Enough Of Myself kislemezdal premierjét már tegnap este megtartotta.

Az 1976-os philadelphiai születésű énekesnő, aki debütalbuma előtt már egy Stiffed nevű punk-rockos zenekar élén is kipróbálta magát, elképesztő mennyiségű kollaborációban vett már részt az elmúlt egy évtizedben: M.I.A., Lykke Li, Jay Z és a Yeah Yeah Yeahs-tagok mellett volt már közös dala Pharrell-lel és a Strokes frontemberével, szerepelt David Byrne és Faboy Slim sztárparádés Here Lies Love lemezén, továbbá Mark Ronson-, Basement Jaxx-, Amadou & Mariam- és Beastie Boys-albumokon is. Saját debütalbumán az M.I.A. mellett már bizonyító Diplo és Switch (vagyis a későbbi Major Lazer-alapítók) voltak producerei, míg az egy fokkal már feketébb hangzású második lemezre rajtuk kívül a TV On The Radio-gitáros Dave Sitekkel, a slágermester Greg Kurstinnel, a német Boys Noize-zal és a portugál Buraka Som Sistema kollektívával is készített számokat.

A konzumkultúrán, az emberi kapcsolatok termékké válásán és a dolgok alulértékeltségén élcelődő 99 Cents címet kapó harmadik album közreműködői listáját részletesen még nem ismerjük, de a tegnap este Zane Lowe műsorában debütált reggae beütésű Can’t Get Enough Of Myself kislemezdal társproducere a svéd Patrik Berger volt, aki korábban Robyn (Dancing On My Own), az Icona Pop (I Love It) és Charli XCX (Boom Clap) mellett is készített már pár slágert.

FRISSÍTÉS: a dal YouTube-lejátszón!

.
Santigold a legutóbbi albuma óta eltelt időben is előállt már néhány új felvétellel – itt van minden évből egy-egy, időrendben visszafelé:

a 2015 júniusában bemutatottRadio című dal a Papírvárosok filmzenelemezéről:

a 2014-es Kicking Down Doors atavalyibrazil labdarúgó-világbajnokságra összeállítottBeats Of The Beautiful Gameválogatásalbumról:

a 2013-as Girls, mely az azonos című HBO-tévésorozathoz íródott:

.
a 2012-es Santigold-album The Keepers,Disparate Youthés Big Mouth című kislemezdalai:

.
a még Santogold néven kiadott címnélküli első album L.E.S Artistes és Lights Out című számai:

.
Santigold ezernyi közreműködése közül álljon itt mutatóba a Beastie Boys utolsó albumán, a 2011-es Hot Sauce Committee Part Two-n szereplő dubos Don’t Play No Game That I Can’t Win, melyhez Spike Jonze egy 11 perces akciófigurás kisfilmet is forgatott:

.
az új album borítójaés számlistája:

Santigold: 99 Cents (2016)

Can’t Get Enough Of Myself (feat. B.C.)
Big Boss Big Time Business
Banshee
Chasing Shadows (feat. Mason Lee)
Walking In A Circle
Who Be Lovin Me (feat. ILOVEMAKONNEN)
Rendezvous Girl
Before The Fire
All I Got
Outside The War
Run The Races
Who I Thought You Were

santigold-99c

.
FRISSÍTÉS 2: a lemezmegjelenés előtt pár nappal, 2016. február 24-én az album nyitódalához, a szelfimánián élcelődő Can’ Get Enough Of Myselfhez olyan interaktív videoklip érkezett, melyben minden néző a saját arcát bámulhatja plakátokon, pólókon, bankjegyeken, újságcímlapokon stb. stb. stb.!
itt nézhető: http://cantgetenoughofmyself.webcam

santigold-cantvid3

santigold-cantvid2

santigold-cantvid4

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39