A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sasha Siem: Most Of The Boys – a norvég-angol énekesnő első albuma

2015. február 25., 17:37

Első albumuk előtt álló énekesnőket bemutató sorozatunk (Ryn Weaver, Dotter, Seinabo Sey, Bea, Jetta, RÉN, Cléa Vincent, Indiana, Courtney Barnett, Marika Hackman, Ibeyi, Soak) eddigi legkülönlegesebb színfoltja a klasszikus zene felől jött norvég-angol Sasha Siem volt, aki a Björk– és CocoRosie-producer Valgeir Sigurðssonnal Izlandon rögzítette lemezét. A pazar album itt már megjelenés előtt hallható.

A nagy januári beharangozó cikkben már részletesen szóba került az angol művészettörténész anyától és norvég hajómágnás apától 1984-ben született Sasha eddigi karrierje a gyermekkori zongora- és csellótanulmányoktól az elmúlt évtizedben komoly szimfonikus zenekarok számára komponált művein és British Composer Award-nyertes kórusművén át a 2010-es évekig, mikor úgy döntött, hogy dalszerző-énekesnőként is reflektorfénybe áll (de persze ezeket a cizellált rövidke kis kamarapop szerzeményeit is rögtön egy nagy összefüggő dalciklusban írta meg, melyből pár kiragadott számot már kislemezen is megjelentetett az elmúlt két évben).

sashasiem-live

Az előző cikkben már bemutatott féltucat szám most mind felkerült az albumra (némelyik újravett formában), és a 2015. március 2-án megjelenő Most Of The Boys nagylemez végre egységes stúdióverzióban mutatja azt a konceptanyagot, melyet az énekesnő 2012 óta már többször előadott élőben. Sasha Siem ezzel a 12 tételes, ám fél óránál így is alig hosszabb albummal – mely címével is jelzi szerelmi tantörténeti tematikáját – bejelentkezett abba a dalszerző-énekesnői elit klubba, melynek Fiona Apple, Imogen Heap, Joanna Newsom és Regina Spektor már régóta tagjai.

.
a So Polite című kislemezdal a február elején közzétett videoklippel…

… és még 2012-ben élőben egy norvég szimfonikus zenekarral:

az albumborító nagyban:

sashasiem-most

Martina Topley-Bird: Pure Heart – a 11 év után Massive Attack-segédlettel elkészült új albumról
máj. 8., 17:21
Frank Turner: The Gathering – a Muse-dobos Dom Howard és Jason Isbell közreműködésével
máj. 7., 19:31
Coldplay: Higher Power – klip a Nemzetközi Űrállomáson bemutatott új dalhoz
máj. 7., 3:59
Bobby Gillespie & Jehnny Beth: Chase It Down – újabb duettklip a Primal Scream- és Savages-vezérektől
máj. 6., 16:00