A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Savage Gary feat. Georgia: Nothing To Say – friss dal Dan Carey karanténprojektjéhez

2021. április 5., 22:51

A brit Leftfield technokollektíva főnökének, Neil Barnesnak az 1990-es születésű lánya, a multiinstrumentalista-producer-énekesnő Georgia a 2015-ös elektropop debütalbumát 2020 elején követő Seeking Thrills című house-os nagylemezével bekerült a BBC Sound Of 2020-listára és a Mercury Prize jelöltjei közé is. Azóta szerepelt az ex-Joy Division/New Order-basszista Peter Hookkal a Gorillaz tavalyi Song Machine gyűjteményén és a francia DJ-producer Rone múlt havi Rone & Friends albumán, most pedig az angol sztárproducer Dan Carey egy éve futó Quarantine Series sorozatához is készített egy friss felvételt.

A sztárénekesnőkkel (Emilíana Torrini, Kylie Minogue, Bat For Lashes, La Roux, Brodka stb.) és fiatal posztpunk zenekarokkal (Fontaines D.C., Black Midi, Black Country, New Road, Squid stb.) egyaránt dolgozó Carey a járványhelyzet alatt sem vett vissza munkatempójából: gyorsaságáról híres Speedy Wunderground minikiadójánál tavaly fél év leforgása alatt húsz felvételt készített kollaborációs karanténsorozatához, olyan közreműködőkkel, mint a spoken word költőnő Kate Tempest, a Nick Cave-vokalistalány Martha Skye Murphy, a Goat Girl-frontcsaj Clottie Cream (Lottie Pendlebury), a barbadosi neo-soul dalszerző-énekesnő RoRo, a zenéléshez 13 év kihagyás után visszatért angol dalnok Stephen Fretwell, a detroiti underground rapper Guilty Simpsonvagy a szintén amerikai Warmduscher-frontember Clams Baker (Craig Higgins Jr). Ezeket a felvételeket Dan Carey a korábban dub/remix munkáihoz használt Savage Gary álnév alatt tette közzé.

A Quarantine Series néhány hónap szünet után most idén is folytatódik a 21. számmal, melyben Georgia Barnes a társszerző-énekes vendég – sőt egy másik híres apja nyomdokában járó lány is közreműködött a stúdiómunkáknál: a Nothing To Say című felvételt Dan 16 éves gyermeke, Orla Carey keverte.

Íme Dan Carey és Georgia közös száma, a közelgő Quarantine Sampler 3 című EP-n fizikai formátumban is megjelenő Nothing To Say, melykarneváli hangulatú elektro alapjai fölött a kilencvenes évekbeli brit house zenei megoldásait és a nyolcvanas évek eleji new waveidejéből a Bow Wow Wow-féle I Want Candy slágert is eszünkbe juttatja.

.
a Quarantine Series sorozat 2020 tavaszától őszéig összegyűlt első húsz felvétele:

.
Savage Gary-mixek a Black Country, New Road, a Black Midi és a Warmduscher együttesek számaihoz:

.
Dan Carey egy élő dub mix közvetítése tavaly nyáron a független lemezboltokat támogató Love Record Stores segélyakció keretében:

.
ráadásként itt vannak Georgia legutóbbi klipjei 2020 végéről: a Running Up That Hill című Kate Bush-feldolgozásához. . .

. . .és Feel It című saját dalának Toddla Treworkjéhez az atlantai rapperlány Yung Baby Tate közreműködésével:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39