A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Scarlett Johansson és csajzenekara egy New Order-feldolgozással

2016. szeptember 23., 7:58

Az amerikai színésznő Scarlett Johansson már egy évtizede énekesnőként is ad ki felvételeket, volt Tom Waits-feldolgozásalbuma TV On The Radio-tagokkal és David Bowie-val, duettlemeze Pete Yornnal, fellépett a Jesus And Mary Chainnel és énekelt Oscar-díjra jelölt filmbetétdalt is (Before My Time). 2014-ben a 20 éves jubileumát ünneplő Vice magazin sztárparádés koncertjén a Bizarre Love Triangle című régi New Order-slágert dolgozta fel, és most ezt a dalt stúdióverzióban is hallhatjuk tőle – három amerikai dalszerző-énekesnővel közösen alapított popzenekara élén.

A nyolcvanas évekbeli Bangles és The Go-Gos’s csajzenekarok által ihletett együttes – alábbi 2013-as képen látható felállásban balról jobbra: Holly Miranda, Kendra Morris, Scarlett Johansson és Julia Haltigan – eredetileg The One and Only Singlesként alakult, de 2015 elején a Candy című első kislemezdalát már a Haim basszusgitáros-énekesnőjével, Este Haimmal kiegészülve The Singles néven jelentette meg. Csakhogy akkor már létezett az Egyesült Államokban egy ilyen nevű zenekar, így Scarlették ma már a Sugar For Sugar nevet használják – és így szerepelnek az AIDS-kutatást támogató amfAR alapítvány október 7-re ígért The Time Is Now című jótékonysági lemezén is, melyen jeles mai előadók (Phantogram, Metric, Bebel Gilberto, Sebastien Tellier, Theophilus London stb.) dolgoznak fel nyolcvanas évekbeli slágereket.

scarlett-singles4

a sztárparádés feldolgozásalbumra kerülő Bizarre Love Triangle átirat:

Scarlett Johannson a Bizarre Love Triangle-lel a Vice magazin 2014-es New York-i szuperkoncertjén – a Yeah Yeah Yeahs-gitáros Nick Zinner, a Raconteurs/Dead Weather-basszista Jack Lawrence, a Damon Albarn-koncertekről ismert Pauli PSM dobos és a billentyűsként besegítő Miike Snow-frontember Andrew Wyatt kíséretében:

összevetésként itt a dal 1986-os eredetije a New Ordertől:

.
az októberben megjelenő The Time Is Now jótékonysági feldolgozásalbumról az első kislemezdal a Michael Jackson-féle Billie Jean átirata Aloe Blacc előadásában. . .

. . . ez pedig a lemez számlistája a brit kortárs képzőművésznő Tracey Emin egy 2014-es munkáját ábrázoló borítóképpel:

The Time Is Now (2016)

“Take Me Home” (Phil Collins) – Phantogram
“Bizarre Love Triangle” (New Order) – Sugar For Sugar
“Under The Milky Way” (The Church) – Metric
“Whip It” (Devo) – Brazilian Girls
“Rio” (Duran Duran) – Bebel Gilberto
“What’s Love Got To Do With It” (Tina Turner) – DNCE
“Billie Jean”(Michael Jackson) – Aloe Blacc
“Do You Really Want To Hurt Me” (Culture Club) – Dita Von Teese and Sebastien Tellier
“Maneater” (Hall & Oates) – Lower Dens
“Genius Of Love” (Tom Tom Club) – Chaos Chaos and Slow Magic
“I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)” (Whitney Houston) – Marian Hill
“Pride (In The Name Of Love)” (U2) – LP
“Lovesong” (The Cure) – Yuna
“Dance Hall Days” (Wang Chung) – Theophilus London

timeisnow

.
Scarlett Johansson csajzenekarának 2015-ben még The Singles név alatt megjelent kislemeze a Candy című saját dallal, mely a TV On The Radio-tag Dave Sitek kiadójánál és produceri segítségével készült:

.
Scarlett Johansson legfrissebb felvétele, A dzsungel könyve 2016-os filmváltozatából a Trust In Me betétdal, melyet a színésznő az óriáskígyó Ká szerepében énekel:

.
a 2010-es Wretches & Jabberers dokumentumfilmhez felénekelt One Whole Hour című J. Ralph-szerzemény:

.
az amerikai dalszerző-gitáros-énekes Pete Yorn és Scarlett Johansson 2009-es duettlemezének, a Break Upnak a Relator című klipdala:

.
az első Scarlett Johansson-album, a Tom Waits-feldolgozásokra épülő 2008-as Anywhere I Lay My Head anyagából itt az a két dal, melyben David Bowie háttérvokálozik:

Falling Down

Fannin Street

scarlett-bowie2

a Dunántúli sláger című Csókolom-dal alapját adó 1987-es Tom Waits-szerzemény, a Yesterday Is Here 2008-as feldolgozása élőben:

a Cure-féle Boys Don’t Cry a színésznő iTunes-kiadványként megjelent 2008-as Live Session EP-jéről:

.
Scarlett Johansson a Jesus And Mary Chain 2007-es Coachella-koncertjének vendég-vokalistanőjeként a Just Like Honey című dalban:

.
a színésznő diszkográfiájának első felvétele, a hollywoodi sztárokat szerepeltető 2006-os Unexpected Dreams – Songs From The Stars albumon publikált Summertime című Gershwin-sztenderdfeldolgozás. . .

. . . melyből a Massive Attack-főnök 3D készített egy remixet a Días de gracia (Türelmi idő) című 2011-es mexikói filmhez:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39