A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sébastien Tellier: Lovely Blonde – az A Girl Is A Gun minisorozat klipjében Denise Richards

2017. október 23., 23:58

A francia elektronikusok körében mozgó – az Air által alapított Record Makers kiadónál alkotó, Mr. Oizo társaságában is dolgozó, a Daft Punk-tag Guy-Manuel de Homem-Christo segédlevétel rögzített 2008-as albumának Divine című lüke slágerét pedig még a Eurovíziós Dalfesztiválon is bemutató – 1975-ös párizsi születésű bohém multiinstrumentalista-dalszerző-énekes Sébastien Tellier idén már a divatdiktátor Karl Lagerfelddel is kiadott egy kislemezt és a revüdíva Dita Von Teese-nek is csinált egy 2018 elejére várható albumot, de az utóbbi időben főleg filmzenékben gondolkodik: az A Girl Is A Gun című „erotikus-feminista” minisorozathoz írt betétdalának klipjében a főszereplő Denise Richards.

A Blackpills francia streaming szolgáltatón most októberben bemutatott – tíz tízperces részből álló – digitális sorozatot Tellier régi kliprendező cimborája, a Phoenix– és Air-videói mellett legutóbb a Hypnolove trió Winter In The Sun erotikus kisfilmjével feltűnő Mathieu Tonetti írta és forgatta le: a történet három Los Angelesből lelépő nő (Denise Richards, Nikki Leigh, Courtney Sinclair) körül forog, akik egy titkos gerillatábort alapítanak, „hogy a nőket megalázó és kizsákmányoló hímsoviniszta rendszer igazságtalanságait megtorolják”.

a nyolcvanas évekbeli szintis hangzásban írt filmzenelemez énekes dalának, a Lovely Blonde-nak a videója a sorozat jeleneteivel. . .

. . . és a teljes filmzenealbum:

.
Tellier bevezetőben említett Dita Von Teese-kollaborációjának bemelegítő darabja, a Culture Club-féle Do You Really Want To Hurt Me közös átirata a tavaly év végi Time Is Now sztárparádés jótékonysági feldolgozáslemezről:

.
a Karl Lagerfelddel közös Golden Boy című idei klipdal Tellier legújabb Mind Gamers projektjétől, melyben az ausztrál Midnight Juggernauts-dobos Daniel Strickerrel és John Kirby amerikai billentyűssel játszik együtt:

a Mind Gamers trió Power Of Power című bemutatkozó EP-je idén áprilisból:

Sébastien Tellier már a 2016-os Marie et les naufragés filmzenelemezt is Stricker és Kirby társaságában rögzítette:

Tellier másik 2016-os filmzenei munkája Gérard Depardieu, Benoît Poelvoorde és Vincent Lacoste Saint Amour című vígjátékához:

.
Sébastien Tellier legutóbbi sorlemeze, a brazil hangulatokban fogant 2014-es L’Aventura album:

.
a fiktív filmzeneként fogant 2013-as Confection album énekes dala, a Jean-Baptiste Mondino klipjével bemutatott L’Amour naissant. . .

. . . és a lemez néhány további kompozíciója élőben Karl Lagerfeld 2014-es tavasz-nyári kollekciójának Chanel-divatbemutatóján:

.
Sébastien Tellier és a Chairlift-énekesnő Caroline Polachek 2012-es In The Crew Of Tea Time duettje:

a szintén 2012-es My God Is Blue album két csúcsdala, a Pépito Bleu kék űristenes new age klipje Mathieu Tonettitől. . .

. . . és a Cochon Ville (Malacváros) orgiavideójának cenzúrázatlan verziója az Alex Courtès rendezésében:

a legsikeresebb Tellier-lemeznek bizonyuló My God Is Blue teljes anyaga:

.
a 2008-as Eurovíziós Dalfesztiválon előadott Divine című sláger a némi Daft Punk-segítséggel készült Sexuality albumról:

a 2008-as lemez Look című másik klipje a Mrzyk & Moriceau párostól, Petra Mrzyk és Jean-Franois Moriceau francia animátoroktól:

The Horrors: Against The Blade – az új EP címadó száma
okt. 17., 12:53
Neil Young And Crazy Horse: Song Of The Seasons – az új Barn albumról
okt. 16., 11:20
Stromae: Santé – új videoklip hat év után a belga énekestől
okt. 15., 17:56
Adele: Easy On Me – az első klipdal az énekesnő 30 című új albumáról
okt. 15., 1:00