A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

sg.hu: Új előzetest kapott a Ben Hur feldolgozása

sg.hu
2016. június 17., 9:45

Az új Ben Hur biztosan látványos lesz.

A Paramount Pictures és az MGM stúdió új előzetest adott ki a Ben Hur legújabb feldolgozásához, s az „egy videó, nem videó”-elvet vallják, ezért még a híres kocsiverseny készítéséről is kaptunk egy anyagot. A filmet az a Timur Bekmambetov rendezte, aki a orosz Őrség-sorozat első epizódjait készítette, míg Amerikában például a Wantedet, illetve az Abraham Lincoln, a vámpírvadászt.


Az eredetileg Keith Clarke által írt forgatókönyvet a 12 év rabszolgaságért idén Oscar-díjat kapó John Ridley vizsgálta felül és dolgozta át. A Ben Hur címszereplője Jack Huston lesz, mellette pedig olyan színészeket láthatunk, mint Toby Kebbell, Morgan Freeman, Rodrigo Santoro, Nazanin Boniadi, Ayelet Zurer és Sofia Black-D’Elia. Az amerikai premierre augusztus 12-én fog sor kerülni.


Az 1959-es, Charlton Heston főszereplésével készült Ben Hur remek példa arra, hogy feldolgozásfilmek is sikerülhetnek jól, illetve sikerülhetnek jobban, mint az előzményük. Persze, ha remake-et emlegetünk a Ben Hur esetében, akkor egy cseppet csalunk, ugyanis a film alapját, miképp a korábbi verziókét is, Lew Wallace könyve jelentette, tehát inkább adaptációról van szó.

Szerző: sg.hu
Címkék: