A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sharon Van Etten: epic Ten – újrakiadás a National-, Bon Iver- és Idles-tagok feldolgozásaival

2021. március 11., 19:04

Sharon Van Etten amerikai gitáros-billentyűs-énekesnőtől a 2019-es Remind Me Tomorrow albuma és 2020-as Beaten Down kislemeze óta kaptunk filmdalokat (Staring At A Mountain, Let GoOn Your Way) és klipduetteket: a (What’s So Funny ’Bout) Peace, Love And Understanding? átiratát a Queens Of The Stone Age frontemberével, a Lemont a Local Natives zenekarral és az Impossible Weight csúcsdalt a Deep Sea Diverrel. Idén tavasszal 2010-es Epic albumának dupla újrakiadásával jelentkezik, melynek bónuszlemezére híres zenészbarátoktól kért feldolgozásokat.

Az 1981-es születésű művésznő második stúdióalbumának, a 2010 őszén megjelent Epicnek a 10 éves jubileumi újrakiadása a járványhelyzet miatt 2021-ra csúszott át: az április 16-án érkező epic Ten dupla lemezen a hét eredeti szám mellé a bónuszkorongra mindegyik dalból kerül egy-egy átirat is – Fiona Apple-től, Courtney Barnett-től, Vagabontól, Lucinda Williamstől, Shamirtól, a Bon Iver-főnök Justin Vernonnak és a National fő zeneszerzőjének, a fenti nyitó képpár bal szélén látható multiinstrumentalista-producer Aaron Dessnernek a közös Big Red Machine projektjétől, legmeglepőbb vendégként pedig még az Idles brit posztpunk kvintettől is. Az utóbbi két együttesnek a feldolgozásait már hallhatjuk is  beharangozóként.

az Idles együttes az Epic album Peace Signs című számának ma közzétett átdolgozásával:

a Big Red Machine vezérei, a Bon Iver-frontember Justin Vernon és a National-tag Aaron Dessner az A Crime átiratával. . .

. . .és 2010-ben a Love More című Sharon Van Etten-dal élő előadásával Aaron ikertestvérének, a National-gitáros Bryce Dessnernek, a szaxofonos Colin Stetsonnak és a yMusic kamarazenekarnak a kíséretében az ohiói MusicNOW fesztiválon:

.
a feldolgozásokkal kibővített újrakiadáshoz egy dokumentumfilmet és egy livestream koncertet is meghirdettek április 16-17-re:

.
a hétszámos 2010-es Epic lemezanyag és utána a friss átdolgozások dallistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

.
Sharon megjelenései az elmúlt fél évből: az On Your Way Now című Mark McAdam-szerzemény a Made In Boise dokumentumfilmből. . .

. . . egy kétszámos kislemez karácsonyi dalokkal. . .

. . .meg a Local Natives indie pop együttessel közös októberi Lemon klipduett és annak januári élő előadása Jimmy Kimmel műsorában:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39