A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sharon Van Etten szereplése a filmsztár Jeff Goldblum új dzsesszlemezén

2019. szeptember 13., 10:18

Az amerikai dalszerző-énekesnő Sharon Van Etten a januári Remind Me Tomorrow albuma óta publikált felvételein már mások szerzeményeit énekelte: egy dokumentumfilmben a Never Grow Old című százéves gospelt, egy reklámfilmben az Elvis Presley-féle Suspicious Minds átiratát, sőt a National új lemezén is vokálozott egy számban. Most a filmsztár Jeff Goldblum dzsesszzongoristaként jegyzett második albumán is szerepel, olyan további vendégek mellett, mint Fiona Apple vagy Anna Calvi – Sharont a nyitódalban hallhatjuk egy régi Irving Berlin-sztenderddel.

A tinédzserkora óta zongorázgató színész 65 évesen adta ki első lemezét: a tavaly novemberben megjelent The Capitol Studios Sessions albumon főleg populáris sztenderdeket klimpírozott The Mildred Snitzer Orchestra ‎nevű együttesével, a vendégénekesnői pedig Haley Reinhart, Imelda May és a komikus Sarah Silverman voltak. Az idén november 1-jére bejelentett I Shouldn’t Be Telling You This című második nagylemezére még menőbb hangokat hívott: Anna Calvi a Broken English című Marianne Faithfull-szerzeményt énekli, Fiona Apple a Frank Sinatra-féle Don’t Worry ’Bout Me-t, Inara George (The Bird And The Bee) pedig Sonny & Cher The Beat Goes Onját, míg Sharon Van Ettentől immár stúdióverzióban is hallhatjuk azt az Irving Berlin-sztenderdet, amit idén júniusban a Glastonbury fesztiválon is együtt adott elő Goldblummal és zenekarával – a Let’s Face The Music And Dance-t, melyet 1936-ban Fred Astaire vitt sikerre.

a dal élőben a júniusi Glastonbury fesztiválon Sharon Van Etten és Jeff Goldblumék közös előadásában:

az 1936-os eredeti a Dalol a flotta című filmből:

.
a zongorista színész új albumának borítója és számlistája:

Jeff Goldblum & The Mildred Snitzer Orchestra: I Shouldn’t Be Telling You This (2019)

Let’s Face the Music and Dance (feat. Sharon Van Etten)
The Sidewinder / The Beat Goes On (feat. Inara George)
Driftin’
The Thrill Is Gone / Django
The Kicker
Don’t Worry ‘Bout Me (feat. Fiona Apple)
The Cat
Four on Six / Broken English (feat. Anna Calvi)
If I Knew Then (feat. Gina Saputo)
Make Someone Happy
Little Man You’ve Had A Busy Day

.
Sharon Van Etten legutóbbi feldolgozása, az Elvis Presley által slágerré tett Suspicious Minds című 1968-as Mark James-dalból. . .

. . . és legutóbbi klipje szintén júniusból, idei albumának No One’s Easy To Love című számához, Katherine Dieckmann rendezőnővel:

.
kis összeállítás 2014-ből Jeff Goldblumnak és kilencvenes évek óta vezetett zenekarának rendszeres Los Angeles-i klubkoncertjeiről:

Gorillaz feat. Thundercat: Cracker Island – új kislemezdal
jún. 22., 19:14
Starcrawler: She Said – klipdalok az új albumról + az énekesnő szereplése Father John Misty videójában
jún. 18., 18:31
Röyksopp – dalok az idei Profound Mysteries album II-es számú folytatásáról
jún. 15., 17:54
Billie Eilish: TV – új dal ősbemutatója élőben + a teljes akusztikus Electronic Beats-koncert
jún. 8., 5:58