A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sharon Van Etten: Let Go – dal Pepe, a béka dokumentumfilmjéhez

2020. október 14., 16:34

A színésznőként is aktív amerikai gitáros-billentyűs-énekesnő Sharon Van Etten a tavalyi Remind Me Tomorrow albuma után idén már jelentkezett egy Beaten Down című új klipdallal, duettezett a Queens Of The Stone Age frontemberével a (What’s So Funny ’Bout) Peace, Love And Understanding? feldolgozásában, és az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott Never Rarely Sometimes Always mozifilmjében elhangzó Staring At A Mountain mellett most azt a betétdalát is közzétette, melyet Pepe, a béka figurájának Sundance-díjas dokumentumfilmjéhez írt.

A képregényrajzoló Matt Furie által 2005-ben kitalált laza stoner béka néhány évvel később a 4chan weboldal fórumozói közt vált mémmé, majd a 2016-os elnökválasztás Donald Trump-kampánya  idejére lett az alt-right és a szélsőjobb trollfigura-totemállatává – alkotója pedig ezen felháborodva megpróbálta visszaszerezi az uralmat önhibáján kívül kompromittálódott zöld teremtménye fölött.

A sztorit feldolgozó Feels Good Man dokumentumfilm, mellyel Arthur Jones rendező a januári Sundance Film Festivalon elnyerte a zsűri különdíját, augusztus végén kapott széleskörű amerikai forgalmazást, most pedig a film betétdala, a forgatókönyvíró-operatő-producer Giorgio Angelinivel felvett Let Go című Sharon Van Etten-szerzemény is megjelent.

Brother’s smile
Taking on its own
Identity
Only to then leave it behind

Foreign light in the afternoon

Held by what-be-nots
Stay until remembered
Here I’m standing
Ripped apart by albatross
Hanging by a thread

What’s in a name?
What’s in a name?

Down on the other side
I’m almost out of sight
Looking up to let go
Now I’m letting go
Now I’m letting go
Now I’m letting go

Let it go (Let him go)
Let it go (Let him go)
Let it go (Let him go)
Let it go (Let him go)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Excited I got to sing on the track “Let Go” for @feelsgoodmanfilm, a @nytimes Critics Pick. Please check it out if you have a chance – link in story. X

Sharon Van Etten (@sharonvanhalen) által megosztott bejegyzés,

.
a Feels Good Man dokumentumfilm előzetesei:

.
Sharon legutóbbi videói szeptemberből: a Hurt című Nine Inch Nails-feldolgozáshoz egy öngyilkosság-megelőzési kampány részeként. . .

. . .és Jessica Dobson gitáros-énekesnő seattle-i Deep Sea Diver együttesének új Impossible Weight albumáról a címadó duetthez:

Billie Eilish: Male Fantasy – videoklip az új album záródalához
dec. 6., 18:00
The National: Somebody Desperate – a Cyrano filmzenealbumról
dec. 3., 13:56
Dave Grohl és Greg Kurstin idei hanuka-feldolgozásai: Ramones, Lisa Loeb és sokan mások
nov. 30., 3:34
Nick Cave & Warren Ellis: We Are Not Alone – filmbetétdal
nov. 24., 4:33