A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Shura: What’s It Gonna Be? – videoklip + egy friss Tegan and Sara-remix

2016. június 1., 17:53

A BBC Sound Of 2015-jelölt orosz-angol szintetizátoros-gitáros-dalszerző-énekesnő Shura (született: Alexandra Lilah Denton, 1988) a DJ-producer Hiatus társaságában jegyzett 2011-2013 közti számai után 2014-től kezdte potyogtatni briliáns kislemez- és klipdalait (Touch, Just Once, Indecision, 2Shy, White Light), majd egy-egy Mura Masa– és Talib Kweli-kollaborációt követően a kilencperces The Space Tapes kompozícióval jelentette be 2016. július 8-ra ígért Nothing’s Real című első albumát – melyről most az eddigi legslágeresebb beharangozó számhoz, a What’s It Gonna Be?-hez is készített egy videót, a barcelonai CANADA kollektíva stábjával.

A tavalyi év legzseniálisabb popklipjéhez, a Tame Impala-féle The Less I Know The Betterhez hasonlóan a What’s It Gonna Be? videója is kissé retrós amerikai típusú középiskolai környezetben játszódik, de ezt ezúttal nem a CANADA név alatt dolgozó Nicolás Méndez/Lope Serrano alapítópáros rendezte, hanem az azonos nevű produkciós cég egy másik filmese, Chloe Wallace, így itt nincsenek akkora fordulatok, sem őrült szürreáliák, de a leszbikus coming outját tavaly letudó Shura azért megfricskázza a gimis sztereotípiákat (és a klippremiernél azt is megjegyezte, hogy amit látunk, „igazi történetre épül”). A kisfilmben az énekesnő az ikertestvérével, a már több korábbi Shura-videóban is feltűnt Nicholas Dentonnal együtt szerepel.

shura-what

.
Shura témába vágó másik friss produkciója, egy remix a leszbikus kanadai Tegan and Sara testvérpár Boyfriend című idei slágeréhez:

.
az album számlistája és borítója:

Shura: Nothing’s Real (2016)

01 (I)
02 Nothing’s Real
03 What’s It Gonna Be?
04 Touch
05 Kidz ‘n’ Stuff
06 Indecision
07 What Happened to Us?
08 (II)
09 Tongue Tied
10 Make It Up
11 2Shy
12 White Light

13 The Space Tapes

shura-album

Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30
Billy Nomates: Balance Is Gone + Blue Bones – klipdalok az angol énekesnő új CACTI albumáról
szept. 18., 17:52
Björk: Ovule – újabb klipdal a Fossora album elé
szept. 14., 17:45