A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sia: The Greatest – videoklip Maddie Zieglerrel + kislemez Kendrick Lamarral

2016. szeptember 6., 9:47

Az idei Szigeten is fellépett ausztrál dalszerző-énekesnő Sia a két évtizedes karrierjében minden korábbinál nagyobb sikert arató, új szakaszt indító 2014-es 1000 Forms Of Fear albuma és a 2016 januárban megjelent This Is Acting című nagylemeze óta már a Neon Démon filmhez is írt és rögzített egy új dalt (Diplo társaságában, Waving Goodbye címmel), ma pedig egy The Greatest című újabb számot is közzétett: a kislemezverzióban a sztárrapper Kendrick Lamar is közreműködik, míg a klipváltozatban a 13 éves amerikai táncosnő Maddie Ziegler a főszereplő, akit az elmúlt két és fél évben már a Chandelier, Elastic Heart, Big Girls Cry és Cheap Thrills videókban is láthattunk.

Az említett négy korábbi Sia-kliphez hasonlóan ezt az új videót is maga az énekesnő rendezte, ismét Daniel Askill-lel közösen. FRISSÍTÉS: Sia stylistjának, Samantha Burkhartnak az Instagram-posztjából kiderült, hogy Maddie mellett 49 gyerek szerepel a klipben, és a szivárványszínű arcfestéssel együtt ez is csak megerősíti, hogy a Ryan Heffington által koreografált videó a Pulse nevű orlandói melegbárban 49 halálos áldozatot követelő júniusi mészárlásnak állít emléket – a BBC Radio 1 kommentárja szerint pedig a dal beharangozásakor használt és a klip elején is látható We Are You Children hashtag-szlogen a következő Sia-album címe!

Maddie és Sia egy augusztusi gálán, már az új kislemezborítót megelőlegező arcfestéssel:

sia-maddie16

Sia-TheGreatest-single

az új dal kislemezverziója Kendrick Lamarral:

.
a legutóbbi Maddie Zieglerrel forgatott Ryan Heffington-koreográfiájú Sia-klipek, az idén márciusban bemutatott Cheap Thrills. . .

. . . és a még 2015 áprilisából való Big Girls Cry:

.
a legutóbbi Sia-szám, a dán Nicolas Winding Refn által rendezett Neon Démon mozifilm végefőcímdalaként publikált Waving Goodbye, melynek Diplo volt a társszerző-producere:

egy másik szintén júniusban mozikba került film, a Szenilla nyomában Sia-betétdala, a Nat King Cole által híressé tett Unforgettable című 1951-es Irving Gordon-sztenderd feldolgozása:

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51