A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Siouxsie Sioux & Brian Reitzell: Love Crime – dal a Hannibal sorozathoz +FRISSÍTÉS: Marc Almond betétdala

2015. augusztus 31., 19:51

A brit posztpunk/gothic/alternatív színtéren legendás hajdani Siouxsie And The Banshees és The Creatures együttesek énekesnője, Siouxsie Sioux (született: Susan Janet Ballion, 1957) nyolc éve megjelent Mantaray című első és egyetlen szólóalbuma óta nem adott ki új anyagot, de a Hannibal tévészéria rajongójaként hajlandó volt a legutolsó részhez írni és rögzíteni egy új dalt a sorozat zeneszerzőjével, az amerikai Brian Reitzell-lel – akivel máris további közös munkát tervez.

A zenészi pályáján a Los Angeles-i Redd Kross dobosaként, majd a Sofia Coppola-filmek zenei rendezőjeként a francia Airrel és az ír My Bloody Valentine-vezér Kevin Shieldsszel is kollaboráló 1965-ös születésű Reitzell nagyon jól tudta a Hannibal sorozat ötletgazdájáról, a forgatókönyvíró-producer Bryan Fullerről, hogy mekkora rajongója Siouxsie-nak (saját bevallása szerint többször látta koncerten, mint bármelyik más előadót), és miután kiderült, hogy az énekesnő is imádja Mads Mikkelsen főszereplésével futó sorozatukat, megkeresték egy betétdal ötletével. Siouxsie Sioux nyolc éve nem járt stúdióban, és azt mondja, hogy a Reitzell által küldött zene volt azóta az első dolog, ami arra inspirálta, hogy bármi újat alkosson. Az énekesnő szövegével és énekével megszületett Love Crime című szám, melyet Fuller a James Bond-főcímdalokhoz hasonlít, a három évad után leállított Hannibal sorozat múlt hétvégén adásba került zárórészében hangzott el, és itt már teljes verziójában is meghallgatható:

FRISSÍTÉS: a hosszabb verzió a 2015 decemberében megjelent kétrészes filmzenealbumról. . .

. . . ahol a páros kiadvány másik lemezén a Marc Almonddal készült Snake Charmer című betétdal teljes verzióját is közzétették!

.
Siouxsie a Hannibal 3. évadának júniusi premierjén Marc Almond és az egykori Banshees-basszista Steve Severin társaságában:

siouxsie-almond

Siouxsie legutóbbi koncertje a 2013-as londoni Meltdown fesztiválon . . .

. . . és Siouxsie And The Banshees-tévéfellépései 1978 és 1991 között a BBC műsoraiban:

Lana Del Rey: Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd – az új album címadó dala
dec. 7., 18:04
Caroline Polachek: Welcome To My Island – a Desire, I Want To Turn Into You albumról
dec. 6., 23:55
David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51