A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sky Ferreira az új Primal Scream-albumon és -videóban

2015. december 9., 22:16

A 33 éve működő (és 2009-ben a Szigetre is eljutó) Primal Scream együttes hétfőn jelentette be 2016. március 18-ra Chaosmosis című új nagylemezét egy 6 másodperces videóval, melyben Bobby Gillespie frontember egy fiatal lánnyal együtt áll a mikrofonoknál. A mai napon a kisfilmet, sőt annak egy kiemelt duettképét is kitette Instagram-oldalára a 23 éves amerikai modell-énekesnő Sky Ferreira, aki már tavaly is arról beszélt, hogy következő albumát Primal Scream-segédlettel készíti – így már világos, hogy cserébe ő is közreműködik Gillespie-ék új lemezén.

Az ifjú énekesnő a tinédzserkori kommersz dance-pop kezdés után húszévesen lett indie-kompatibilis előadó az izgalmasan eklektikus (country-folktól a new wave-es szintipopig terjedő spektrumú) ötszámos Ghost EP-vel és az egysíkúbb 2013-as Night Time, My Time albummal (akkor meg főleg, amikor a pasijával, a DIIV brooklyni indie rock zenekar dalszerző-gitáros-énekesével, Zachary Cole Smith-szel együtt letartóztatták drogbirtoklásért).

sky-zach

Sky Ferreira (aki az első albuma óta Ariel Pinkkel duóban is készített egy klipdalt és egy sztárparádés David Lynch-esten is fellépett) a Masochism címmel készülő második nagylemezét a korábbi munkáinál agresszívebb hangzásúnak ígéri, és ehhez kapcsolódóan már tavaly elárulta, hogy az előző anyagát felügyelő Ariel Rechtshaid amerikai sztárproducer mellett a Primal Scream veterán skót pszichedelikus rockerei is besegítenek a felvételeknél. Úgy tűnik, a közös munkából a zenekar új albumára is jutott valami, mert a vélhetően az egyik új Primal Scream-dal videoklipjéből származó friss 6 másodperces részletben – ha jól figyelünk, esetleg a 3. másodperc táján ki is kockázzuk – egy kék hajú énekesnőt láthatunk (Sky ősz eleje óta ezt a hajszínt preferálja).

sky-blue2

a Primal Scream közelgő Chaosmosis albumának 6 másodpercnyi beharangozó kisfilmje. . .

. . . és a kiemelt duettkép az énekesnő Instagram-oldalán:


.
a Primal Scream történetében Bobby Gillespie nem először duettezik modellcsajjal – a Lee Hazlewood/Nancy Sinatra-féle Some Velvet Morningnak ebben a 2003-as feldolgozásában Kate Moss-szal együtt énekel:

.
Sky Ferreirától álljon itt mutatóba a legnagyobb slágere 2012-ből, a megunhatatlan Everything Is Embarrassing, melynek Dev Hynes (Blood Orange) és a már említett Ariel Rechtshaid volt a két társszerző-producere:

ez pedig már a készülő új Sky Ferreira-albumról a Guardian című dal egy részlete, melyet az énekesnő még idén júniusban tett közzé:

Sky Ferreira és Bobby Gillespie idén júniusban egy párizsi divatbemutató közönségében:

primal-sky2

a legutóbbi Primal Scream-album évéből, 2013-ból származó zenekari sajtófotó, melyen Gillespie az akkoriban felvett Simone Butler basszistalány, a dobos Darren Mooney és a sapkát viselő gitáros-zeneszerző-producer Andrew Innes társaságában látható:

primal-13-4

.
a márciusban megjelenő új album borítója és számlistája:

Primal Scream: Chaosmosis (2016)

1. Trippin’ On Your Love
2. (Feeling Like A) Demon Again
3. I Can Change
4. 100% Or Nothing
5. Private Wars
6. Where The Light Gets In
7. When The Blackout Meets The Fallout
8. Carnival Of Fools
9. Golden Rope
10. Autumn In Paradise

primal-chaos2

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39