A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Slayer mashup videói a Bangles és George Michael nyolcvanas évekbeli slágereivel

2018. szeptember 3., 14:46

A mashup videók akkor a legszórakoztatóbbak, ha radikálisan eltérő stílusú dalokat kevernek össze, mondjuk kemény rockot egy nyolcvanas évekbeli popslágerrel – ahogy például DJ Cummerbund pár éve Freaktender címen összegyúrta a Foo Fighters-féle The Pretendert a szexfunk guru Rick James 1981-es Super Freakjével. Hát pontosan ezt teszi most egy Bill McClintock nevű amerikai YouTube-vitéz is, aki az elmúlt néhány hétben két remek Slayermashupot is készített: a Wham!-korszakbeli George Michaellel és a Bangles csajzenekarral ütköztette a thrash metal hősöket!

Az elmúlt egy hét legszórakoztatóbb videói közé számító Walk Like An Angel Of Death úgy született, hogy Bill két 1981-ban alakult (és ma is aktív) kaliforniai együttes egy-egy 1986-os számát tolta ügyesen egymásba: a Susanna Hoffs gitáros-énekesnő vezette Bangles lánykvartett Walk Like An Egyptian című fütyülős No.1 kislemezslágerét és az azzal egy időben megjelent Reign In Blood album Angel Of Death című nyitódalát a Slayer-fasziktól.

a két 1986-os dal külön, a Bangles-féle Walk Like An Egyptian klipje és a Slayertől az Angel Of Death egy 1996-os koncertvideón:

.
Bill McClintock másik nyári Slayer-mashupja júniusból – Wham! vs. Slayer: Careless Whisper In The Abyss

George Michael Careless Whisperje a Wham! duó 1984-es albumáról és a Slayer 1990-es Seasons In The Abyss lemezének címadó klipdala:

.
mutatóba itt van még néhány videó Bill McClintock idei munkáiból:

az 1938-as születésű soul géniusz Bill Withers és a hajdani Pantera metálzenekar Use My Mouth For War című mashupja. . .

. . .és külön-külön Bill Withers 1972-es Use Me-je meg a Pantera-féle Mouth For War 1992-ből:

.
a Sister Sledge diszkónővéreknek és a Free rockereinek mashupja, a We Are All Right Now, melybe az Aerosmith-féle 1975-ös Sweet Emotion is betüremkedik, a gitárszóló pedig az 1987-es Rémálom az Elm utcában 3.: Álomharcosok mozifilm Dokken-betétdalának, a Dream Warriorsnak a Patricia Arquette-tel forgatott klipjéből robban át a második percnél:

a Sister Sledge 1979-es We Are Family albumának címadó klipdala és a Free együttes All Right Now-ja egy 1970-es tévéfellépésről. . .

. . .meg Patricia Arquette és a Freddy Krueger-figurát játszó Robert Englund a Dokken metálzenekar Dream Warriors filmbetétdalában:

The Damned: The Invisible Man – klipdal a Darkadelic album és a budapesti koncert elé
febr. 3., 23:52
Gruff Rhys: The Almond And The Seahorse – dalok Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson filmjéhez
jan. 27., 23:59
Fever Ray: Kandy – a svéd The Knife duó testvérpárja újra közös klipben
jan. 25., 17:26
The National: Tropic Morning News – az új First Two Pages Of Frankenstein albumról
jan. 18., 18:30