A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sleaford Mods feat. Billy Nomates: Mork n Mindy – énekesnős duett az angol duó új albuma elé

2020. október 31., 9:53

A nottinghami Sleaford Mods posztpunk-elektro-rap duó a 2015-ös Key Markets, a 2017-es English Tapas és a 2019-es Eton Alive után a 2021-es páratlan évre is bejelentett Spare Ribs címmel egy új sorlemezt. A laptop-producer Andrew Fearn és a vitriolos rapper Jason WilliamsonProdigy-Leftfield- és International Teachers Of Pop-kollaborációik után most kedvenc új előadójukkal, a Billy Nomates művésznéven dolgozó Tor Maries angol dalszerző-énekesnővel együtt készítették el új albumuk beharangozó klipdalát, melyet rögtön egy amerikai tévéshow-ban mutattak be.

A Portishead-főnök Geoff Barrow saját Invada lemezcégénél augusztusban megjelentetett Billy Nomates nagylemezzel az idei év egyik legjobb debütalbumát jegyző énekesnő tavaly egy Sleaford Mods-koncert hatására indította minimalista szólóprojektjét, és azóta többször fel is lépett példaképeivel, legutóbb szeptember közepén a legendás londoni punkszentélyből, a 100 Clubból közvetített koncerten.

A most bejelentett (sorrendben tizenegyedik) Sleaford Mods-nagylemezt, a címbeli néhány eltávolítható borda hasonlatával a politikai és pénzügyi hatalom szemében feláldozható néptömegek helyzetére utaló Spare Ribs albumot a jó barátságban lévő előadók Mork n Mindy című közös száma, egy férfi-nő duett harangozza be. A hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján futó Mork & Mindy (magyar címén: Egy úr az űrből) amerikai tévésorozat Robin Williams és Pam Dawber által alakított főszereplő párosáról elnevezett dalban Jason Williamson a gyerekkorába tekint vissza: „A Mork n Mindy a központi fűtés hangja és a vasárnapi vacsora elhaló szaga egy lakótelepi házban 1982-ben. Beton, lepusztult garázsok, nikotin. Ahol a szépség csak kis repedésekben létezik a képzeleted kagylóhéján.

A Sleaford Mods és Billy Nomates a dal első bemutatóját stílszerűen az amerikai tévében tartották a Late Night with Seth Meyers műsorában (a 100 Clubból közönség nélküli élő koncertelőadásban), majd pár órával később a klip is megérkezett hozzá Ben Wheatley angol rendezőtől (akinek elég sokféle munkáját láthattuk a Vérturisták abszurd fekete komédiájától a sztárparádés High-Rise kultfilmen és a Radiohead legutóbbi albumához forgatott Ful Stop videoetűdön át A Manderley-ház asszonya vadonatúj Netflix-adaptációjáig, melyben Jason Williamson is feltűnik egy kis szöveges-énekes szerepben).

a Mork n Mindy kislemez Little Bits című instrumentális B-oldalas száma, amit a producer Andy az Extnddntwk álnevén jegyez:

.
az album beharangozó Instagram-posztjai:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

News this Friday 💷🦴 #sleafordmods

Sleaford Mods (@sleaford_mods) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

SPARE RIBS – OUT 15 JANUARY 2021 🦴 Our lives are expendable under most governments, secondary under a system of monetary rule. We are stock if you like, parts on a shelf for the purposes of profit, discarded at any moment if fabricated or non-fabricated crisis threatens productivity. This is constant, obviously and notably in the current pandemic. The masses cannot be present in the minds of ill-fitting leaders, surely? Or else the realisation of their catastrophic management would cripple their minds. Much like the human body can still survive without a full set of ribs we are all ‘spare ribs’, preservation for capitalism, through ignorance and remote rule, available for parts. Thanks to @iambillynomates @caltexcowgirll @drlisa1968 @mr_wheatley @rookfilmsofficial LINK IN BIO 🦴

Sleaford Mods (@sleaford_mods) által megosztott bejegyzés,

.
az új album borítója és számlistája, Billy Nomates mellett az ausztrál Amyl And The Sniffers punkzenekar frontlányának szereplésével:

Sleaford Mods: Spare Ribs (2021)

01 The New Brick
02 Shortcummings
03 Nudge It (feat. Amy Taylor of Amyl And The Sniffers)
04 Elocution
05 Out There
06 Glimpses
07 Top Room
08 Mork n Mindy (feat. Billy Nomates)
09 Spare Ribs
10 All Day Ticket
11 Thick Ear
12 I Don’t Rate You
13 Fishcakes

.
a Sleaford Mods-főnök Jason Williamson vendégszereplése Iggy Pop amerikai trombitás-producerének, Leron Thomasnak az október elején megjelent HA Chu című Pan Amsterdam-albumán a Tea, of Course with Iggy Pop, Hannibal Lecture, Into Old Punks with Jason Williamson és Hall N Oats című számokban:

.
a Sleaford Mods májusban megjelent All That Glue válogatásalbuma az elmúlt hét évből, közönségkedvenc dalok mellett sok ritkasággal és kiadatlan felvételekkel is:

.
az új Sleaford Mods-klipet jegyző Ben Wheatley másik friss rendezésének,  A Manderley-ház asszonya legújabb filmadaptációjának Clint Mansell által komponált zenéje, mely a Billy Nomates-albumhoz hasonlóan a Portishead főnökének Invada lemezcégénél jelent meg:

a Sleaford Mods-frontember Jason Williamson A Manderley-ház asszonya egy kis szerepében Jessie Irvin Rose brightoni folkénesnővel:

King Princess: Pain + Monster – új számok a 21 éves amerikai producer-énekesnőtől
nov. 23., 18:52
Porridge Radio – videók a Lost Horizons-kollaborációhoz és a Leonard Cohen-feldolgozáshoz
nov. 22., 23:52
The Network: Trans Am – videoklip és EP a Green Day new wave-es projektjétől
nov. 21., 10:54
King Gizzard & The Lizard Wizard: Intrasport – klip az új K.G. album megjelenéséhez
nov. 20., 9:35