A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Slowthai feat. James Blake & Mount Kimbie: Feel Away – videoklip

2020. szeptember 15., 19:10

Az angol elektro-soul trubadúr James Blake a londoni Mount Kimbie elektronikus duó egyik felével, Dominic Makerrel készített tavaszi You’re Too Precious kislemeze után legutóbb egy Frank Ocean-feldolgozás klipjével jelentkezett, de most ismét egy Mount Kimbie-produkcióval hallhatjuk – a northamptoni rapper Slowthai mellett, akinek idén ez már a harmadik hasonló hármas kollaborációja (a Gorillazzal és a Slaves duóval közös Momentary Bliss, illetve a Disclosure fivérekkel és az amerikai rapper Aminével készült My High után).

Az 1994-es születésű, ír és barbadosi származású Tyron Kaymone Frampton, azaz Slowthai a befutását meghozó 2019-es Nothing Great About Britain debütalbuma és kollaborációinak sorozata után 2020-ban három önálló kislemezdalt is megjelentetett május folyamán Enemy, Magic és BB (Bodybag) címmel, és ez utóbbinak már Dom Maker volt a zeneszerző-producere, sőt egy vokál loop hangminta formájában hallható volt benne az így társszerzői kreditet kapó James Blake is.

A most közzétett Feel Away viszont már egy igazi közösen jegyzett munka Blake-kel és a Mount Kimbie-vel. A Radiohead-kollaborátor Oscar Hudson szürreális klipjével bemutatott dalt Slowthai  kiskorában elhunyt öccsének, Michael Johnnak ajánlja, aki most szeptemberben lett volna 20 éves.

.
Slowthai tegnapi Instagram-posztja öccse halálának évfordulóján:

.
Slowthai és James Blake egy tavaly júniusi fotón az amerikai rapper JPEGMAFIA társaságában:

James Blake múlt heti klipje a Godspeed című 2016-os Frank Ocean-dal feldolgozásához, amit koncertjein már 2017 óta játszik:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39