A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Soap&Skin – budapesti koncert az osztrák zongorista-énekesnő visszatérő albumához

2018. november 7., 6:30

Az 1990-es születésű zseniális osztrák dalszerző-producer-zongorista-énekesnő Soap&Skin (polgári nevén: Anja Plaschg) a 2009-es Lovetune For Vacuum nagylemez, a 2012-es Narrow minialbum, a 2013-as Sugarbread EP és a 2015-ös Mawal Jamar kislemez után idén októberben adta ki From Gas To Solid / You Are My Friend című visszatérő albumát. A Heal és Italy/(This Is) Water klipekkel, illetve a Surrounded című dallal felvezetett pazar új lemezhez két év kihagyás után már koncerteket is meghirdetett – és így 2019 áprilisában újra láthatjuk Budapesten is!

A korábban is csak ritkásan koncertező művésznőnek 2016 ősze óta nem voltak önálló fellépései, csupán az angol gitáros-énekesnő Anna Calvival, az amerikai basszusgitáros-hangszerelő Jherek Bishoff-fal és a berlini s t a r g a z e szimfonikusaival állított színpadra egy David Bowie-emlékműsort. A szenvedés- és haláltematikájú korai szerzeményeihez képest kislánya születése óta már jóval boldogabb és himnikusabb hangzású dalokat író Anja az új From Gas To Solid / You Are My Friend album megjelenésének napján, október 26-án egy észak-olaszországi fesztiválon adott egy visszatérő koncertet, de annak 2018-ban már nem lesz már folytatása. „Nem fogok több koncertet adni idén. Még mindig össze kell szednem magam, nem vagyok jó a kompromisszumokban, meg kell birkóznom a szorongásaimmal és rövidzárlataimmal” – írta nemrég Facebook-oldalán a zongorista-énekesnő, de a jövő évi koncertdátumai közül az első már múlt éjszaka nyilvánosságra került: a 2011-es és 2015-ös budapesti fellépései után Soap&Skin 2019. április 5-én ismét eljön hozzánk az A38 Hajóra, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

a budapesti koncert az A38 honlapján:
http://a38.hu/hu/program/soapskin-at

itt végighallgatható a teljes új From Gas To Solid / You Are My Friend album, mely a művésznő elmondása szerint az elválásról, megbocsátásról, a gyógyulás stációiról és rémisztő visszaesésekről szól”, és a végén Louis Armstrong-féle What A Wonderful World feldolgozása zárja:

This Day
Athom
Italy
(This Is) Water
Surrounded
Creep
Heal
Foot Chamber
Safe With Me
Falling
Palindrome
What A Wonderful World

FRISSÍTÉS: Soap&Skin egy héttel később a 2019-es tavaszi turnéja bejelentéséhez egy klipet is összevágott a Louis Armstrong-feldolgozásra!

.
Soap&Skin legutóbbi fellépése (két év után az első önálló koncertműsora) október 26-án az olaszországi Kaltern Pop Festivalon. . .

. . . ahol a berlini székhelyű  s t a r g a z e  szimfonikus zenekar tagjai kísérték. . .

. . .akikkel a legutóbbi David Bowie-emlékműsort június 20-án a Párizs melletti Saint-Denis-székesegyházban adta az egykori Stereolab-énekesnő Lætitia Sadier, a szintén francia Jeanne Added, az angol gitáros-énekesnő Anna Calvi és az amerikai basszusgitáros-hangszerelő Jherek Bischoff társaságában:

Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51
Róisín Murphy: The Universe – újabb dal a Hit Parade album és a veszprémi koncert elé
máj. 17., 12:34
King Gizzard & The Lizard Wizard: Gila Monster – klip az új PetroDragonic Apocalypse albumról
máj. 16., 16:02