A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Soha nem hallott Rolling Stones dal felvételeire bukkantak egy padláson

2016. március 22., 17:16

Jeremy Nielsen fél évszázaddal ezelőtt, 19 éves korában kaparintotta meg a Rolling Stones, a londoni IBC stúdióban rögzített 9 számos anyagot, melyen egy soha nem hallott, No One Loves You More Than Me című dal is szerepel.

stones

Ötvenéves Rolling Stones dal felvételére bukkant devoni házának padlásseprése közben a brit Jeremy Nielsen, aki még 19 éves korában jutott az együttes, a londoni IBC stúdióban rögzített első felvételeihez. Nielsen 1967-ben, egy hangmérnökként dolgozó barátját látogatta meg a stúdióban, ahonnét sikerült megmenekítenie az eredendőleg megsemmisítésre ítélt szalagokat. A kilenc számot magába foglaló felvételen több kezdeti szerzemény mellett egy eddig soha nem hallott, No One Loves You More Than Me című dal is hallható. Nielsen az elmúlt fél évszázadban saját bevallása szerint egyszer sem hallgatta meg a szalagot, csupán akkor vált kíváncsivá és döntött úgy, meghallgatja a szalagot, mikor Keith Richards könyvében olvasott a stúdiófelvételről.

„Akkor kezdett gyanússá válni, mikor eljutottam a No One Loves You More Than Me-hez. Sehol nem találtam semmi nyomát ennek a dalnak, mintha soha nem is létezett volna” – nyilatkozott Nielsen a Telegraphnak hozzátéve, biztos benne, hogy a semmiből előkerült dal a zenekarnak is legalább akkora örömöt fog okozni, mint a rajongóknak. Nielsen úgy döntött, árverésen keres új gazdát a szalagnak, melynek kikiáltási ára 2,3 millió forint.