A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

„Soha nem láttam még ennyi félmeztelen csajt” – légköri kisülés vetkőztette le a közönséget a Berghainban

2016. szeptember 4., 18:06

Egy kósza villámcsapás az éjszaka csúcspontján kapta telibe a berlini techno-szentélyt, melynek szellőzése leállt, vészhelyzeti világítása pedig felkapcsolódott, ez azonban nem akadályozta meg a bulizókat, hogy a tikkasztó hőségben, egyre több ruhadarabjuktól szabadulva táncoljanak tovább.

berghain (1)

„Olyan volt, mint egy szauno és egy szolárium keveréke, de mégsem hagyta abba senki a táncot még úgy három órán keresztül” – a berlini DJ Barker a Twitter-re posztolt bejegyzésben emlékezett meg rendhagyó hétvégi fellépésére, mely során egy villámcsapás miatt leállt a kultikus Berghain klub szellőztető rendszere.

A fotóbojkottjáról és éjfekete ruházatot előíró szabályzatáról híres német technopalotában a Barker & Baumecker duó szettje alatt elvileg a vészhelyzeti neonvilágítás is felkapcsolódott, azonban ez sem tántorította el a táncparketten pulzálókat, hogy tovább szórakozzanak, a percek alatt drasztikusan emelkedő hőmérséklet legyűrése érdekében szabadulva ruhadarabjaiktól.

Az est forgatókönyve a közösségi oldalakon publikált beszámolókból ollózható össze, melyekből kiderül a villámcsapás hatására percekre reállt a Berghain hangrendszere és klub bárjában sem tudtak egy vendégek sem kiszolgálni. Az esten szintén fellépő DJ T. bejegyzésében így emlékezett meg az élményről:

„Soha nem fogom elfelejteni a látványt, ahogy a csupa acél, csupa vas szerkezet közt ez a csupasz tömeg hullámzik. Nem volt szellőzés, az egész hely szaunává változott: soha életemben nem láttam még ennyi félmeztelen csajt és srácot. Bárcsak lenne egy fényképem erről a panorámáról. De hát, ami a klub falai közt történik, az a klub falai közt is marad.”