A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sondre Lerche: Bad Liar – karácsonyi Selena Gomez-feldolgozás

2017. december 24., 13:56

Az idei év legjobb karácsonyi dalának, a dán Iceage-frontember Elias Bender Rønnenfelt december 23-án játszódó Christmas On Earth című Marching Church-számának klipje mellett megkaptuk a norvég Sondre Lerche aznapra időzített szokásos ünnepi ajándékát is. Az indie pop dalszerző-énekes minden december 23-án közzétesz egy-egy feldolgozást az adott év valamelyik mainstream popslágeréből: a Beyoncé-, Miley Cyrus-, Sia- és Drake-átiratok után tavaly az Ariana Grande-féle Into You-t formálta saját képére, idén pedig a Talking Heads-basszustémára épülő nagy Selena Gomez-sikerdalt, a Haim-lányok által is átdolgozott Bad Liart vette karácsonyi kezelésbe.

A tavalyi I’m Always Watching You kislemez- és klipdala köré az idei év elejére Pleasure címmel egy remek tánczenei albumot is építő 35 éves norvég dalnok a Selena Gomez-slágerből egy lebegős “ambient” változatot készített – ezúttal is kedvenc hangszerelő-producer kollégájával, a Tame Impala-féle psych-popban utazó bergeni Young Dreams együttes vezérével, az alábbi fotón látható Matias Tellezzel (ő idén már jelentkezett egy briliáns átirattal az új-zélandi sztárénekesnő Kimbra társaságában is, amikor az Oban című Jagga Jazzist-számból csináltak Relative Peace címen egy teljesen új dalt).

A Psycho Killer című régi Talking Heads-sikerszám nyitó basszustémájára a dalszerző-énekesnő Julia Michaels és a Semi Precious Weapons-frontember Justin Tranter által írt Bad Liar így hangzik Sondre Lerche karácsonyi átdolgozásában:

.
mutatóba itt vannak Sondre Lerche idei klipjei: a Soft Feelings. . .

. . .a Siamese Twin. . .

. . .és a Serenading In The Trenches, melyben – szintén heteroszexuális – amerikai dobosa, David Heilman a partnere . .

. . .ráadásként pedig a Violent Game minidoku-turnévideója:

.
Sondre Lerche teljes idei Pleasure albuma, mely a válásáról írt 2014-es Please után már egy felszabadult táncos lemeznek készült:

.
a fenti Sondre Lerche-album négy számában (I Know Something That’s Gonna Break Your Heart, Siamese Twin, Reminisce, Baby Come To Me) és a karácsonyi Bad Liar feldolgozásban hangszerelő-producerként közreműködő Matias Tellez együttesének, a Young Dreamsnek a legutóbbi kiadványai: a márciusi Sinner (I’m Sorry) kislemez. . .

. . .és a 2018. január 12-én érkező Waves 2 You album itt már meghallgatható Cells és My Brain On Love című beharangozó dalai:

Lana Del Rey: Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd – az új album címadó dala
dec. 7., 18:04
Caroline Polachek: Welcome To My Island – a Desire, I Want To Turn Into You albumról
dec. 6., 23:55
David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51