A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sötét, véres évadra készít fel a Trafó

2016. szeptember 8., 19:38

Sötét kanyart véve indítja a szezont Budapest elsőszámú underground-és hochkunst bástyája, a Trafó. Tömeges menstruáció, mélán mosolygó, csonkított testek, sustorgó indiai fűszerkeverék s természetesen az évről évre alternatívabb színház is fért a naptárba, mely garantált borzongást jelent mindenki számára, aki a nyár könnyedsége után visszadörgölőzné magát az újművészethez.

halas_nagy_tabu_kollekciu%cc%8b_2

Egy kifutón hófehérbe csavart nők acapella éneklik meg önnön menstruációjukat, fejükön maszk, ölükben felvarrt vérfolt – a Trafó szerdai, évadindító sajtótájékoztatója a Soharóza kórus Halas Dóra és Nagy Fruzsina TABU kollekciójával összemosott fellépése különösen szimbolikusra sikeredett, a Tűzoltó utcai intézmény eljövendő programjainak tekintetében. A hivatalos álláspont szerint éneklő modellekkel, extrém jelmezekkel, kényes kérdésekkel operáló divatkoncert szeptember 8-10. fut majd a Trafó nagytermében, párhuzamosan Péli Barna szobor- és díszlet határán egyensúlyozó, bizarr, deformált, csonkított alakokat felvonultató önálló kiállításával a Trafó Gallériában.

A zenei felhozatal talán legérdekesebb nevei is a Trafóban induló és záruló UH Fest-hez köthetők. Az októberi kísérleti fesztiválon többek közt fellép a The Bug, a Dwarfs of East Agouza és a Killing Sound is. Folytatódik Az indiai klasszikus zene mesterei széria, a Trafó pedig színházban is bekeményít: decemberben Peter Brook a kilenc órás Mahabharata átiratával, a Csatamezővel érkezik, a hazai frontot pedig a A harag napjával visszatérő Schilling Árpád, az örök teltházas Pintér Béla Titkainkja és a Forte társulat A te országodja határozza majd meg. A részletes program persze még megannyi érdekességet rejt, megéri böngészni.

Címkék: