A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Spotify: ezeket a Bowie-dalokat hallgatja most a fél világ

2016. január 12., 7:54

David Bowie halálhíre letarolta a nemzetközi médiát, rajongók milliói pedig a gyász legkézenfekvőbb és legszebb módjához folyamodva sorra hallgatják az énekes leghíresebb a slágereit. A Spotify lejátszási listáin Bowie hallgatottsága órák alatt 2700 százalékkal emelkedett.

DavidBowie

David Bowie halálhírét először fia, a rendező Duncan Jones erősítette meg: a 69 éves énekes két nappal születésnapja, egyben utolsó lemeze debütálását követően január 10-én, a rákkal való több, mint másfél éves küzdelmét követően hunyt el New York-i otthonában. Bowie előjel nélküli halálára az egész világ felbolydult, a gyászoló rajongók pedig valósággal legyalulták az internetes zeneszolgáltatókat, melyek listáin világszerte dobogós helyre léptek a popzenét újra-s újraalkotó zenész slágerei.

A Spotify január 11-i állása szerint Bowie hallgatottsága órák alatt 2700 százalékkal nőtt, öt slágerének aznapi hallgatottsága pedig együttesen meghaladja a 160 millió lejátszást. A listát az Under Pressure 65 milliós eredménye nyitja, ezt követi a Space Oddity és a Life on Mars? a maga 31 illetve 30 milliójával, a sort pedig a 21 milliós Heroes és a 18 milliós Let’s Dance zárja.

Címkék:
Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33