A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

St. Vincent, Beck, a Foo Fighters és sokan mások a Prince-tribute esten

2020. április 22., 18:03

Az idén januárban St. Vincent és Beck nemcsak közös felvétellel jelentkeztek, de gitáros-énekes vendégekként együtt játszottak Dave Grohllal is egy sztárparádés jótékonysági est Nirvana-blokkjában – és még ugyanannak a hónapnak a végén is felléptek mindhárman a Grammy-gálát követő Prince-tribute koncerten, ahol rajtuk kívül a Coldplay-frontember Chris Martin, a Bangles-énekesnő Susanna Hoffs, Mavis Staples, John Legend, Gary Clark Jr. és Common is ott volt a színpadon. A gálaest felvétele múlt éjszaka, Prince halálának negyedik évfordulóján került tévéadásba.

A január 28-án a Los Angeles Convention Centerben tartott Let’s Go Crazy: The Grammy Salute To Prince koncerten a néhai gitáros-énekes géniusz körébe tartozó zenészek (The Revolution, Morris Day And The Time, Sheila E.) is játszották a jól ismert Prince-szerzeményeket, sőt Beck is és a Foo Fighters is olyan feldolgozást választott, amit korábban már többször előadtak élőben (az előbbi a Raspberry Beret-t, az utóbbi a Darling Nikkit), St. Vincent viszont kifejezetten ez alkalomra tanulta be a Controversy című 1981-es klasszikust.

.
a Foo Fighters a Darling Nikki botránydallal, aminek szövegében Grohl a maszturbálni szót is cenzúrázatlanul nyomta tévéadásba:

.
a Purple Rain a 80 éves Mavis Staplestől, aki a nyolcvanas-kilencvenes évtizedfordulón több lemezt is készített Prince-szel:

.
a Bangles-énekesnő Susanna Hoffs saját zenekarának Manic Monday slágerét a Coldplay-frontember Chris Martinnal duettezte:

.
Beck a tavalyi Paisley Park Sessions EP-jére is feldolgozott Rapsberry Beret című dallal:

.
részletek John Legend, Common és a dobos-énekesnő Sheila E. fellépéséről:

The Killers: Boy – új kislemezdal
aug. 5., 11:34
The 1975: Happiness – újabb klipdal a Being Funny In A Foreign Language albumról
aug. 4., 6:56
Rina Sawayama: Hold The Girl +FRISSÍTÉS: klip a japán-brit énekesnő második albumának címadó dalához
júl. 27., 23:54
Benjamin Clementine: Copening Weakend – videoklip két új dalhoz
júl. 25., 13:34