A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

St. Vincent, Neneh Cherry és Goldfrapp rádióműsorai

2014. december 29., 17:53

A múlt héten a BBC rádió 6-os csatornája három híres énekesnőre bízta karácsonyi adásnapjainak szerkesztését: St. Vincent, Neneh Cherry és Alison Goldfrapp nemcsak a BBC-archívumból válogathattak szabadon, de műsorvezetőként is kaptak egy-egy kétórás blokkot, ahol sztorizgatás közben kedvenc dalaikat játszották. Itt most mindhármuk műsora visszahallgatható.

Háromkirályok helyett háromkirálynők! Napkeleti bölcsek helyett napnyugati bölcs nők! A BBC Radio 6 Music adó Wise Women címet kapó háromnapos sorozatában a szentestét stílszerűen St. Vincent uralta, majd az amerikai gitáros-énekesnő után december 25-én a svéd Neneh Cherry, 26-án pedig az angol Goldfrapp duó szőke dívája, Alison Goldfrapp következett. Mindhárom énekesnő aktív és sikeres évet zárt: az art-rock üdvöske Annie Clark a címnélküli negyedik St. Vincent-albummal és annak extravagáns turnéjával végre igazi ikonikus figurává vált, a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legizgalmasabb női popsztárjaként elhíresült Neneh néni több mint 17 év után adott ki szólóban új sorlemezt (a Blank Project című remek új anyagot Four Tet produceri segítségével készítette el), a Tales Of Us című tavaly őszi Goldfrapp-lemez dalaihoz Lisa Gunning rendezőnővel forgatott artisztikus videókból pedig 2014 folyamán összeállt egy azonos című félórás film is (mely a mozibemutató után az album nyári újrakiadására is felkerült).

stvincent-neneh-goldfrapp-icon

Az énekesnők kétórás adásait az elmesélt kis történeteik között izgalmas zenei eklektika uralta, St. Vincent például már a karácsonyi műsora 5. percében lejátszotta March Of The Pigs című brutális Nine Inch Nails-számot, Neneh Cherrynél a funkosabb, míg Alison Goldfrappnál a folkosabb hangulatok domináltak, de mindhárman játszottak valamit Iggy Poptól, sőt Kate Bush, a Stereolab és a Run-D.M.C. rappereinek Christmas In Hollis című karácsonyi slágere is jelentett náluk közös pontokat.

A három énekesnő műsora január végéig meghallgatható a i>)) jelre kattintva az alábbi lejátszókon, melyek alján a műsorban elhangzott számok listája is áttekinthető:

St.Vincent

Neneh Cherry

Goldfrapp

.
ráadásként itt van mutatóba egy-egy idei videoklip mindhárom művésznőtől:

St.Vincent: Digital Witness

Neneh Cherry: Spit Three Times

Goldfrapp: Jo

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39