A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

St. Vincent: New York (Nina Kraviz Vocal Mix) – a MASSEDUCTION Rewired remixalbumról

2019. október 12., 10:55

Az amerikai dalszerző-gitáros-énekesnő Annie Clark idén a Sleater-Kinney csajzenekar The Center Won’t Hold albumán producerkedett, de még kapunk tőle egy St. Vincent-kiadványt is: a 2017-es legutóbbi MASSEDUCTION sorlemeze és annak zongorás minimálverziója, az egyetlen betűvel eltérő címen megjelent 2018-as MassEducation mellé 2019 végén érkezik egy remixgyűjtemény is, melyet az orosz származású berlini DJ-technoproducer-énekesnő Nina Kraviz állított össze (aki legutóbb Charli XCX és Christine And The Queens számára készített remixet).

Ő egy igazi karakter. Szeretem a karaktereket” – mondja az 1980-as irkutszki születésű Nina a két évvel fiatalabb St. Vincentről, akinek még tavaly nyáron kezdte el összeállítani a remixlemezét. A december 13-án – a digitális kiadás mellett egy nyolcszámos LP-n és három EP-n megjelenő – Nina Kraviz Presents MASSEDUCTION Rewired című gyűjteményre az idén két Grammy-díjat nyerő 2017-es St. Vincent-album számait az IDM-től a footworkig, a house-tól a meditatív dubstepig olyan elektronikus zenészek dolgozták át, mint Jlin, Laurel Halo, Emika, Batu, Pearson Sound, Hieroglyphic Being, Midland vagy Mala a Digital Mystikz duóból. Az összeállítás kurátoraként maga Nina Kraviz tette közzé az első beharangozó számot, a New York című dal remixét, melyhez spoken word betéteket is rögzített.

.
a Nina Kraviz presents MASSEDUCTION Rewired remixalbum számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

.
Nina Kraviz legutóbbi remixe a múlt hétről Christine And The Queens és Charli XCX közös Gone című klipdalához:

Nina Kraviz legutóbbi saját anyaga, a július végén megjelent Stranno Stranno. Neobjatno EP a Dream Machine és I Want You klipekkel:

.
St. Vincent legutóbbi közreműködése, egy társszerzői kredit Taylor Swift augusztus végén megjelent Lover albumának Cruel Summer című dalában, melyhez a kapcsot közös producerük, a szám másik társszerzője, Jack Antonoff jelentette:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39