A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Starcrawler: Bet My Brains – klipdal az új Devour You album bejelentéséhez

2019. augusztus 3., 17:08

Az 1999-es születésű Arrow de Wilde énekesnő glam-punk-rock kvartettje, a Los Angeles-i Starcrawler együttes a Ryan Adamsszel felvett tavalyi címnélküli debütalbuma és Hollywood Ending/Tank Top kislemeze után idén – a Ramones-féle Pet Sematary filmbetétdal-feldolgozása mellett – már elkészítette a második albumát is: az október 11-én érkező Devour You anyagát már a Nick Cave-producer Nick Launay-val rögzítették. A tavaszi She Gets Around klipdal után most a lemezbejelentéshez egy Bet My Brains című újabb beharangozó szám videóját is megkaptuk.

Ez a dal abból született, hogy a New York-i meg Las Vegas-i alagutakban és a párizsi katakombákban lakó emberekről gondolkodtam, meg a Los Angeles River csatornáiban élők föld alatti falujáról. Lenyűgözött, hogy van egy teljes másik világ közvetlenül a lábunk alatt” – mondja Arrow de Wilde, ahogy zeneszerzőtársa, a 19 éves gitáros-vokalista Henri Cash is hasonló inspirációt említ („Arrow-val még nem is egyeztettünk, mikor már én is írtam valamit ugyanerről, hogy ezeknek az embereknek a szeme alkalmazkodik a teljes sötétséghez, és végül megőrülnek attól, hogy sosem látják a napfényt”), a klipben viszont napfényes őrületet láthatunk brit földön.

A Starcrawler-videókat a tavaly nyári Chicken Woman óta az énekesnő pasija, Gilbert Trejo – a mexikói-amerikai filmszínész Danny Trejo fia – rendezi, de ezt a mostani klipet tőle távol, a zenekar június-júliusi európai turnéja alatt kellett leforgatniuk Angliában (2:35-nél a Boris Johnson-féle megállapodás nélküli Brexitről szóló újságcímlap szerint július 8-án), és nagyrészt egy bizarr kerti teadélutánon és odabenn az elegáns házban játszódik, miután Arrow nyitásként elmeséli, hogyan próbálta szekrénybe bújva elkerülni, majd – mikor ez nem sikerült – hogyan verte fejbe teázni és sütizni érkező gyűlölt nagynénikéjét.

.
az új album számlistája és borítóképe, melyet ismét az énekesnő anyja, a híres rockfotós-kliprendezőnő Autumn de Wilde készített:

Starcrawler: Devour You (2019)

Lizzy
Bet My Brains
Home Alone
No More Pennies
You Dig Yours
Toy Teenager
Hollywood Ending
She Gets Around
I Don’t Need You
Rich Taste
Born Asleep
Tank Top
Call Me A Baby

.
ezen a friss rádiófelvételen Henri és Arrow a Pet Sematary című Ramones-filmdalfeldolgozásukat a Sex Pistols-gitáros Steve Jonesszal közösen adják elő az utóbbinak a műsorában, a Jonesy’s Jukeboxban – itt a 9. perctől:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39