A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Starcrawler – klipdalok Arrow de Wilde együttesének első albumáról

2017. november 14., 23:27

Marilyn Manson új videója (a Johnny Deppet szexeltető KILL4ME) után jöjjön egy másik friss klip egy jóval fiatalabb glam-sokk-rockertől, a Los Angeles-i Starcrawler együttest vezető valószínűtlenül vékony 18 éves Arrow de Wilde-tól, akinek művéres-kényszerzubbonyos-ágyékvédős őrjöngésében szintén a hetvenes évekbeli Alice Cooper, Ozzy Osbourne és David Bowie a nagy példaképei, bár ő tinilány lévén ugyabból a korból a Runaways-énekesnő Cherie Currie-ra is esküszik. Arrow 2018. január 19-re jelentette be a Ryan Adam produceri irányításával készült első Starcrawler-albumot, melynek beharangozó I Love LA kislemezdalához édesanyjától, a rockfotós Autumn de Wilde-tól kapott klipet.

A híres lemezborító- és promófotói (Elliott Smith, The White Stripes, Fiona Apple, Beck, Wilco stb.) mellett néha klipeket (Jenny Lewis, Spoon, The Raconteurs, Death Cab For Cutie, The Lemon Twigs stb.) is rendező Autumn de Wilde 1999-es születésű lányának az apja is nagy név a kaliforniai indie színtéren: Aaron Sperske a Lilys és Beachwood Sparks együttesek dobosaként híresült el, de zenélt például Ariel Pink és Father John Misty kísérőzenekarában vagy a zseniális Music Go Music retroprojektben is. A katolikus lányiskolából szabadult vadóc lány a Starcrawlert két éve még gimnazistaként alakította az egy évfolyammal alatta járó (tehát jövőre érettségiző!) Jack White- és Iggy & The Stooges-rajongó Henri Cash zseneszerző-gitáros-vokalista és a dobos Austin Smith társaságában, a szintén régi ismerősének számító ismer Tim Franco basszusgitáros pedig tavaly csatlakozott hozzájuk.

Első kislemzdaluk, a Rough Trade kiadónál év elején megjelent 1 perc 50 másodperc hosszú Ants meghódította Sir Elton Johnt is, aki új kedvenceként játszotta le a Beats 1 webrádión futó műsorának egyik adásában, de idővel Dave Grohl és a My Chemical Romance-fej Gerard Way is jelezte rajongását, Ryan Adams pedig saját stúdiójában producerként (és pár szám társszerzőjeként) segítette analóg szalagra rögzített első albumuk felvételeit. Már az Ants videóját is a büszke anya, Autumn de Wilde rendezte, és ő jegyzi a tegnapi albumbejelentéssel érkezett I Love LA klipjét is (melyben maga a dal csak 1:55-nél kezdődik).

.
a Let Her Be című előző kislemezdal szeptemberi horrorvideója:

a debütáló Ants kislemezdal Autumn de Wilde májusi kipjével és élőben a Pancake Mountain gyerekműsorban. . .

. . . ez pedig a kislemez B-oldalas száma, a Used To Know élőben:

.
a január 19-én megjelenő debütalbum dallistája és borítója:

Starcrawler: Starcrawler (2018)

Train
Love’s Gone Again
I Love LA
Different Angles
Chicken Woman
Pussy Tower
Full of Pride
Let Her Be
Tears
What I Want

.
Arrow szerepelt az angol folk-rock dalnok Keaton Henson 2013-as Lying To You című számának Autumn de Wilde rendezte klipjében. . .

. . .és a Bleachers-féle 2014-es I Wanna Get Betterben is. . .

. . .melynek kislemezboríóján is ő látható:

.
Arrow szüleinek esküvője apja zenekara, a Beachwood Sparks By Your Side című Sade-feldolgozásának klipjében. . .

. . . és lányuk a néhai Elliott Smith karjaiban:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39