A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Stephen King: itt az új borzonga

2016. március 24., 18:52

A hátborzongató történetek nagymestere új elbeszélésgyűjteménnyel jelentkezik. A Rémálmok bazára az eddig publikálatlan novellákon túl betekintést enged abba is, hogyan keletkeztek az egyes történetek.

Stephen King új novelláskötete kirakodóvásár: portékáját nemcsak az olvasó elé tárja a szerző, hanem jó vásárosként egyesével be is mutatja őket. A Rémálmok bazára húsz, kötetben korábban nem közölt történetet tartalmaz, s King mindegyikhez rövid bevezetőt írt, amelyben feltárja az írások születésének körülményeit és a maga személyes motivációit. Így a kötet olvasói egyszerre borzonghatnak a mesteri elbeszéléseken és csodálkozhatnak rá, hogy milyen egyszerű élethelyzetek ösztönözhetik írásra a szerzőt.

A történetek között izgalmas kapcsolatok, közös vonások fedezhetők fel: erkölcs, utóélet, bűntudat, mit tennénk másként, ha a jövőbe látnánk vagy éppen kijavíthatnánk a múltban elkövetett hibáinkat. Némelyik novella szereplője az élete végéhez közeledve felidézi bűneit és vétkeit; mások ráébrednek, hogy természetfeletti képességekkel rendelkeznek; és vannak, akik vesztükre egyenesen az ördöggel paktálnak.

„Talán nem is hinnéd, milyen sokan kérdezik tőlem, hogy miért írok még mindig novellát. Egyszerű a válasz: azért, mert nekem örömet szerez, és mert szórakoztatásra termettem. Gitárosnak nem vagyok valami jó, szteppelni végképp nem tudok, ez viszont megy. Úgyhogy csinálom” – írja az előszóban Stephen King. A kötet március végén jelenik meg az Európa Könyvkiadónál.

Címkék:
Májusban érkezik a Mdou Moctar eddigi legszenvedélyesebb albuma
febr. 29., 17:06