A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sting: Blackstar – David Bowie-feldolgozás, egy újabb sztárparádés emlékkoncerten

2017. január 25., 23:35

Az elmúlt egy évben David Bowie-feldolgozásokkal tisztelgő művészek (a Sun Kil Moon és a Faith No More énekese, Ewan McGregor és Gary Oldman, Beck és a Nirvana-tagok, Mark Lanegan és Dave Gahan, Lady Gaga, Lorde, Prince, Iggy Pop, az Arcade Fire, a Last Shadow Puppets, a Rockin’ 1000 és még nagyon sokan mások) sorából Sting eddig furamód hiányzott. Az elhunyt rockhősök ihlette 50000 című friss saját szerzeménye nem volt méltó a témához, ám múlt éjszaka sor került még egy sztárparádés Bowie-emlékestre, ezúttal Los Angeles-i Wiltern Theatre-ben, ahol a Police egykori frontembere bepótolta mulasztását: karrierje első Bowie-feldolgozásaként rögtön az egyik az legnehezebb dalt, a monumentális Blackstart énekelte el.

Az utolsó Bowie-album tízperces címadó nyitódalából az eddigi legjobb feldolgozás – stúdióverzióban is és élőben is – Amanda Palmer, Anna Calvi és Jherek Biscoff vonóshangszerelésű átirata volt (a tribute-EP-jük megjelenése után a tavaszi nagy New York-i hivatalos emlékkoncertek és az őszi londoni Bowie Prom idején is előadták), s bár a 65 esztendős Sting nem érhetett a nyomukba, azért szégyent sem vallott: a fia, Joe Sumner és a hajdani Bowie-vokalistanő Holly Palmer társaságában ekképpen énekelte el a többtételes kompozíciót.

Sting a koncerten a Blackstar mellett előadta a Lazarus című Bowie-dalt is, de az már nehézkesebben ment:

A koncerten David Bowie utolsó turnéjának zenekara kíséretében olyan énekesek váltották egymást a színpadon, mint Perry Farrell (Jane’s Addiction), Gavin Rossdale (Bush), Corey Taylor (Slipknot/Stone Sour), Joe Elliott (Def Leppard), Angelo Moore (Fishbone), a gitáros Adrian Belew (ex-King Crimson), a Rolling Stones-turnévokalista Bernard Fowler vagy a legutóbbi Duran Duran-albumon is besegítő Mr. Hudson.

FRISSÍTÉS: a setlist a koncertről!

.
Sting a héten egyszer már amúgy is bekerült a hírekbe, mivelhogy a Jim: The James Foley Story dokumentumfilmhez a filmzeneszerző J. Ralph-fal közösen írt és rögzített The Empty Chair című számát a legjobb betétdal kategóriában Oscar-díjra jelölték.

Griff & Sigrid: Head On Fire – klipduett + Scarlett – Holly Humberstone-feldolgozás
jan. 19., 19:15
A Pulp-énekes Jarvis Cocker dala Gustavo Santaolalla friss The House filmzenealbumán
jan. 17., 19:21
Muse: Won’t Stand Down – videoklip a kilencedik album elé
jan. 13., 16:00
Fontaines D.C.: Jackie Down The Line – klipdal a Skinty Fia albumról +FRISSÍTÉS: szereplés Jimmy Fallonnál
jan. 11., 21:45