A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sting koncertjével nyit újra a párizsi Bataclan

2016. november 8., 16:46

A párizsi terrortámadások után egy évvel, november 12-én Sting koncertjével tér vissza a város életébe a Bataclan. A klub, ahol iszlamista fegyveresek tavaly 89 embert lőttek agyon az Eagles of Death Metal fellépésén, az áldozatok emlékéhez méltó mód szeretné folytatni, Sting pedig koncertjének teljes bevételét a tragédiában elhunytak családjait segítő alapnak ajánlja fel.

bataclan-415988

Sting fellépésével nyílik újra a párizsi Le Bataclan – olvasható a Police egykori frontemberének weboldalán. A klub, ahol tavaly november 13-án iszlamista fegyveresek összesen 89 ember gyilkoltak meg az Eagles of Death Metal koncertjén a város éjszakai életének vérkeringésébe való visszatéréssel szeretné megmutatni, hogy félelemben élni nem opció, egyben visszacsalogatná a közönséget, hogy újra élettel töltsék be a tragédia helyszínét.

Sting, aki a Police korai éveiben egy ízben már fellépett a kultikus párizsi klubban, saját honlapján megjelent közleményben úgy fogalmazott, „a Bataclan újranyitásával két fontos feladatot kaptunk: méltómód emlékezni a tragédia áldozataira, egyben ünnepelni az életet és a zenét, melyet ez a legendás klub évtizedek óta képvisel.”

music-sting

Sting november 13-i koncertjének teljes bevételét az áldozatok családjait segítő jótékonysági alapnak ajánlja fel.

Címkék: ,
Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57