A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sting ütőse Budapesten

2016. október 5., 12:32

Október 6-án este 8-tól a budapesti New Orleans Music Clubban lép a világ legnagyobb sztárjainak, többek között Sting énekes-ütőhangszerese, Vinx.

vinx

A művész, aki otthonosan mozog a jazz, a bossa nova, a soul és a blues műfajában is, az elmúlt évtizedekben a zeneipar legnagyobb alakjaival dolgozott együtt. Hallható többek között Cher, Sheryl Crow, Herbie Hancock, Stevie Wonder és Tom Jones produkcióiban, és ha éppen nem egy világsztár lemezén dolgozik, akkor a bostoni Berklee Egyetem énekprofesszoraként tanít.

A fővárosi klubkoncert hazánk egyik vezető dobosának, Banai Szilárdnak és Silhouette nevű zenekarának (Milosevits Mirko, Birta Miklós és Vermes Gábor) bevonásával szerveződött. Szilárd szerint Vinx olyan világsztár, aki egyenrangú partnerként kezeli a magyar zenészeket.

„2010-ben a Szegedi Jazznapok sztárvendége volt és úgy hozta az élet, hogy volt alkalmunk kísérni a színpadon – mondja Szilárd. – Életem egyik legmeghatározóbb momentuma volt. Azt az elementáris hatást szeretnénk továbbadni a hazai közönségnek, amiről Sting is nyilatkozott már vele kapcsolatban. Nem a kísérőzenekaraként lépünk fel – Silhouette dalokat, és Vinx szerzeményeit is fogjuk játszani.”

A világ legnagyobb improvizatőr énekes zenészeként számon tartott Vinx egyetlen koncert erejéig lesz látható Budapesten.

Vinx feat. Silhouette
Budapest

New Orleans Music Club
2016. 10.06. 20:00

Honlapok:
http://www.vinx.com
http://www.szilardbanaimusic.com

Címkék: