A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sub Bass Monster és Belga alapozza meg a nyarat – Budapest Park ajánló

2015. május 6., 19:25

A nemrég ismét életre kelt Budapest Park már teljes erőbedobással üzemel, és a következő hónapokban garantáltan nem lesz olyan hét, amikor szuper koncertélmények nélkül maradnánk. Május második hetében a magyar együttesek dominálnak: Budapest legnagyobb szabadtéri színpadára áll majd Sub Bass Monster, Copy Con és a Bëlga, hogy garantáltan jó hangulatot csempésszenek a lassan nyáriasan meleggé váló budapesti levegőbe.

Sub Bass Monster
vendég: Copy Con

1994-ben Máté Szabolcs gyermekkori barátjával, Kovács Péterrel alapította meg első formációját, a Hemapoput. 1997-ben beneveztek a Fila Rap Jamre, ahol rögtön a 3. helyen végeztek. A dal a Rap Jam válogatáslemezre is felkerült. 1998-ban a Fila Rap Jam II-n már egyedül lépett fel a Nincs nő, nincs sírás című dallal Sub Bass Monster néven. A gyulafirátóti rém jó ideje van már középpontban. Első lemeze 1999-ben jelent meg, amelyet további négy korong követett, a legutóbbi 2013. június 10-én jelent meg Fekete Lemez címmel. Maga a CD-korong is bakelitlemez mintázatú, és a zeneszerzés-szövegírás mellett a borítóján látható SBM-betűkből álló sárkányt is maga az előadó tervezte. Május 8-án tehát a rapé lesz a főszerep a Budapest Park színpadán, ahol Sub Bass Monstert köszönthetjük!

Sokan a hazai reggae élet egyik leghitelesebb előadójának tartják Copy Cont (polgári nevén Pintér Gábort), hiszen a magyar hagyományoktól távol álló műfajt elsőként sikerült az itthoni mentalitásnak megfelelő módon átértelmeznie és előadnia. Szólókarrierjének kezdetén „Jamaika magyar hangjának” nevezték, ami nemcsak a műfaj nagyjainak magas szintjén megvalósított előadásmódot jelentette, hanem a hazai „lelkület” megjelenését szövegeiben, dalaiban. A szolnoki lakótelepről indult, pincérből lett előadó mindmáig őszinte tudott maradni, távol a művészi megalkuvásoktól, álszentségtől.

Május 8. (péntek)
Jegyvásárlás

Bëlga vs. zenekar

Az immár kultikus Bëlga formáció idén egyszerűen eláraszt bennünket jobbnál jobb kezdeményezésekkel, ezek közt a legnagyobb durranásnak ígérkezik, amikor május 9-én a Budapest Parkban lép fel a „Bëlga-mag”. Ezúttal azonban valódi, élő zenekar kíséretében, hogy még gyönyörűbbé tegye az egyébként is veretes szerzeményeket.

„Zenei élmény szuperkoncert, bëlga zenekarral, bëlga zenei élménykoncert, élő felállásban, bëlga szuperkoncert élő kísérettel, lélegző zenekarral, képzett zenészekkel, abszolút live, absolute live, bëlga vs. zenészek, totál élő, telibe élő”

– hirdeti a csapat a május 9-i Budapest Parkos különleges koncert lényegét. Mindezidáig a Bëlga fellépésein elektronikus zenei alapok szolgáltatták a vázat Bauxit, Még5 és Tokyo számára, ez a hagyomány azonban most megtörni látszik, ugyanis a kollektíva arra készül, hogy profi zenészek segítségével élő zenés alapot adjon a slágereknek. Nehéz elképzelni, hogyan lehetne javítani a klasszikusok színvonalán, erre azonban most jó esély van. Mivel is ajánlhatnánk jobban az eseményt, mint a Zenevírus tanulságával:

„Fertőző ez a zene, szóljon benned örökre”!

Május 9. (szombat)
Jegyvásárlás