A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sun Kil Moon: The Johnny Cash Trail +FRISSÍTÉS: Lemon Balm – videoklip Mark Kozelek új albuma elé

2020. június 3., 0:32

Az amerikai gitáros-énekes Mark Kozelek a budapesti koncertje óta eltelt másfél évben két albumot is kiadott Sun Kil Moon projektje élén (This Is My Dinner, I Also Want To Die In New Orleans – ez utóbbit a David Bowie-szaxofonos Donny McCaslinnal készítette), majd saját neve alatt jelentetett meg nagylemezeket: tavaly ősszel Petra Hadennel duóban, idén télen a Mark Kozelek with Ben Boye and Jim White triófelállással, most tavasszal pedig szólóban. Nyáron a színészhaver Kevin Corrigan társaságában ad ki két könyvet, de már mutat egy dalt őszre várható új Sun Kil Moon-lemezéről is.

Kozelek és a fenti kép jobb szélén látható Corrigan egy éven át naponta írtak egymásnak leveleket e-mailben, és az ebből a levelezésből összeállt The Panther And The Honey Badger és Zhao Tao című kötetek június 24-én jelennek meg – a filmrendező Cameron Crowe, a dalszövegeiről is ismert író Larry “Ratso” Sloman, a Galaxie 500/Luna-frontmeber Dean Wareham és a veterán rockújságíró David Fricke ajánlásával.

Az 53 éves dalszerző-énekes már megírta az őszre ígért Welcome To Sparks, Nevada című 11. Sun Kil Moon-stúdióalbumot is, melyről az első beharangozóként bemutatott 11 perces The Johnny Cash Trail a kaliforniai Folsom városa körüli túraútvonal nyomán kapta a címét (a néhai country hős Johnny Cash 1968-ban a városka fegyintézetében adta első legendás börtönkoncertjét), de maga a dal inkább Neil Young-hangulatú melankolikus elmélkedés, melyben a szerelmével élő Kozelekhez egy válófélben lévő régi barátnő érkezik vendégségbe, miközben a naplószerű dalszöveg szabad asszociációinak sorában sok minden szóba kerül J. D. Salinger és Henry Miller könyveitől a Ne bántsátok a feketerigót! című Gregory Peck-filmig.

.
FRISSÍTÉS: a szeptember 7-re várható új album második beharangozó számához, a Petra Haden vokáljával színezett Lemon Balmhoz maga Mark Kozelek rendezett egy fekete-fehér klipet egy napjáról, San Franciscóban 2020. június 25-én!

.
a legutóbbi Mark Kozelek-megjelenések: az All The Best, Isaac Hayes című spoken word szólóalbum áprilisból. . .

1. “San Francisco”
2. “Vancouver”
3. “Calgary”
4. “Winnipeg”
5. “Ottawa”
6. “Buffalo Valley Rest Area Smith County Welcome Center”
7. “Highway 81”
8. “Los Angeles”
9. “November”

. . . a Mark Kozelek with Ben Boye & Jim White 2 nagylemez februárból. . .

Walkin’ In Auckland
LaGuardia
The Artist
Chard Enchilada
My Brother Loves Seagulls
Where’s Gilroy?
August Night

. . . . és a Petra Haden énekesnővel közös Joey Always Smiled 2019 októberéből – a nyitódalban a 8. perctől Kevin Corrigan szövegével:

Parakeet Prison
Joey Always Smiled
Rest In Peace R Lee Ermey
Nice People All Around
1983 Era MTV Music Is The Soundtrack To Outcasts Being Bullied By Jocks
Spanish Hotels Are Echoey
The Power Of Love (Huey Lewis & The News-feldolgozás)

.
a legutóbbi Sun Kil Moon-kiadvány, a tavaly márciusi I Also Want To Die In New Orleans nagylemez, melyen a gitáros-énekes Kozelek és a szaxofonos Donny McCaslin mellett a fentebb már említett Dirty Three-dobos Jim White a harmadik zenész:

Coyote
Day In America
L-48
Couch Potato
Cows
I’m Not Laughing At You
Bay Of Kotor

Shia LaBeouf és Margaret Qualley klipje Andie MacDowell másik lányának, Rainsfordnak a dalához
okt. 25., 6:32
Bright Eyes: Miracle Of Life – új dal Flea, Jon Theodore és Phoebe Bridgers közreműködésével
okt. 24., 14:40
Új Chromatics- és Desire-számok az After Dark 3 válogatásalbumon
okt. 23., 13:19
Hot Chip feat. Jarvis Cocker: Straight To The Morning + új dalok a Late Night Tales lemezsorozathoz
okt. 23., 10:58