A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Supersonic: jön az Oasis-film

2016. augusztus 18., 17:31

A máig dicsőségköröket futó Amy Winehouse-életrajzi film készítői állnak az októberben mozikba kerülő Oasis filmeposz mögött. A bemutató közeledtével egyre több, a projekttel kapcsolatos információ szivárog ki, így legfrissebb fejlemény gyanánt még a mű címéről is lehult a lepel. A színes-szagos biográfiai nekifutást alkotói az együttes 1994-es debütáló anyagáról, a Supersonic-ról nevezték el.

oasis_band_03

Az utóbbi években csak úgy öntik ránk a – ha nem is jobbnál jobb, de érdekesebbnél érdekesebb – zenei filmes biográfiákat. Miles Davis és Amy Winheouse újraalkotása után pedig eljött az idő, hogy a Gallagher fivérek is megkapják a maguk szeletét a tortából. Az Oasis-filmért a tavaly Oscar-ra jelölt Amy-t is jegyző rendező, a zenei berkekbe alapvetően Coldplay-nek gyártott klipek révén betörő Mat Whitecross felelős. Az októberben mozikba kerülő filmnek immár a címe sem maradhatott titokban: az alkotók úgy döntöttek, legjobban  a brit zenekar első, 1994 áprilisában megjelent single-je, a Supersonic szimbolizálja legjobban, mit is kívánnak a világ elé tárni.

A filmmel kapcsolatban természetesen az eredeti történet két főszereplője is elárulta a véleményét. Noel Gallagher szerint a Supersonic kiválóan megragadja, mind azt a „szeretetet, lelket, érzést, dühöt s örömöt, melyet a közönség csak adhatott nekünk. Ha valami, akkor ez volt az Oasis.”

Testvére, a 2009 óta szünetelő együttes frontembere stílszerűen egy Ferrari-hoz hasonlította az Oasist, melyre egyszerűen boldogság ránézni, boldogság vezetni és kurvára irányíthatatlanná válik, ha túl gyorsan száguldozol. „Hazugság lenne azt állítani, nem imádtam minden egyes percét” – mondta. Ez persz enyhe bóknak számít, miután a film nyers vágásnak megtekintése után Liam a Twitter-en áradozott, „biblikusnak” nevezve Whitecross művét.