A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Szabó Benedek és a Galaxisok: Cím nélküli ötödik lemez – élőben közvetített lemezbemutató

2020. január 14., 23:01

A dalszerző-gitáros-énekes Szabó Benedek – a Galaxisok nevű kísérőzenekara élén – a Kapuzárási Piknik (2013), A legszebb éveink (2015) és a Focipályákon sétálsz át éjszaka (2017) lemezek trilógiáját a zongorán komponált Lehet, hogy rólad álmodtam (2018) kitérője után egy újabb gitárcentrikus albummal folytatja. Az Első szám és Szép volt klipdalok felvezetésével 2020. január 15-én megjelenő Cím nélküli ötödik lemez teljes anyagát már ma éjjel 11-től bemutatják egy stúdiókoncerten, melyet a YouTube-on élőben közvetítenek a zenekar próbaterméből.

Szabó Benedek mellett a Galaxisokat a basszista-vokalista Sallai László, a gitáros Günsberger Ákos és a dobos Bradák Soma alkotja.

1. Első szám
2. Szép volt
3. Az út vége
4. Már megint
5. Mindent, amit akartam
6. Nyári sláger ’14
7. Vakáció!
8. Bergkamp
9. M6
10. Ragrímek

FRISSÍTÉS: a tízszámos album a közvetítés vége után negyed órával stúdióverzióban is elérhetővé vált a Spotify-on!

FRISSÍTÉS 2: fél nappal később a teljes lemezanyag a zenekar Bandcamp-oldalára is felkerült az alábbi könyvajánló-fülszöveggel!

Hosszú nyarak mindentől távol, egy kövér srác, aki a nők bálványa lesz, legyőzhetetlen sárkányok és rosszul szabott öltönyök, egy régi délután a város legrosszabb helyén, fürdőkádakban úszó hadihajók, Bergkamp argentinok elleni gólja a kilencvennyolcas világbajnokságon, és még sorolhatnánk a színesebbnél színesebb történeteket, melyek a Szabó Benedek és a Galaxisok új novelláskötetének lapjain elevenednek meg. A lazán kapcsolódó elbeszélésfüzér névtelen főhőse életközépi válságba kerül, önbizalmát és ambícióit veszti, irigykedni kezd, elutazik a szülővárosába és a saját múltjába, rájön, hogy jobban szeret a kádban olvasni, mint szórakozni járni, bosszankodik, amiért minden megváltozik, miközben szép lassan, éppen saját történeteinek hatására, kalandos és kreatív önvizsgálatot tartva szerzi vissza önmagába vetett hitét, hogy a végén mind ő, mind az olvasó cinkos félmosollyal zárja a könyvet. Hogy mennyire vehetjük komolyan az utolsó elbeszélés zárómondatát, mindenki döntse el maga, egy dolog viszont biztos: ez a letehetetlenül izgalmas és szórakoztató kötet a szerző eddigi legjobbja.

The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59
Rufus Wainwright – duettek Glüme, Miley Cyrus, Brandi Carlile és Mavis Staples társaságában
márc. 13., 23:03