A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Szerelem és történelem – Mörk Leonóra: Szentjánosfű

2023. június 4., 20:18

Rembrand Hollandiájában, a 17. században játszódik Mörk Leonóra új regénye, a címében többféle jelentést hordozó Szentjánosfű.

Itt találkozik 1634 nyarán a fiatal lány, Aelke és Johannes, a festő, aki egy gyerekkori súlyos betegség miatt csak úgy szignálja a képeit: a néma Jan. Mire eljön a hajnal, a lány megtanulja, hogy beszélni lehet szavak nélkül is, ahogyan hallani sem csak a fülével hall az ember. Ám a fiút Amszterdamba, majd Londonba szólítja a munkája, és mire visszatér a szigetre, Aelke már egy gazdag nemesúr felesége.

A könyv nem elégszik meg azzal, hogy elmesél egy magával ragadó történetet, hanem izgalmas kultúrtörténeti kalandozásra is hívja olvasóit, ezúttal egy olyan időszakba, amely joggal viseli a holland aranykor nevet. Első olvasatra romantikus regény, mélyebb szintjén azonban azt a kérdést járja körül, járhatja-e az ember a saját útját. Megtalálhatja-e a szabadságot az életében, ha korlátok közé zárják a társadalmi elvárások vagy a fizikai adottságai?

A kiadó szeretettel vár mindenkit a könyv bemutatójára június 6-án 18 órától a Libri Allee Könyvesboltba, ahol a szerzővel Karafiáth Orsi beszélget.

Ne keresd a könyvet, itt van.