A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Szeretnéd a nevedet viszont látni az Agnostic Front könyvben?

2020. március 1., 20:06

Március végén jelenik meg a New York-i hardcore mozgalom egyik legfontosabb zenekara, az Agnostic Front énekesének, Roger Miretnek önéletrajza, Lázadásom – Agnostic Front, jellemszilárdság, bátorság, dicsőség címmel. A Konkrét Könyvek ezt a kötetet is közösségi finanszírozással jelenteti meg. Ha előrendeled a könyvet, a neved bekerül a kötet egyik oldalára a fejlécbe. Ezt mától még tíz napig teheted meg.

Roger Miret a New York-i hardcore-szcéna egyik úttörője. A kubai születésű énekes 1983-ban csatlakozott az Agnostic Fronthoz, amely aztán olyan klasszikusokat tett le az asztalra, mint a United Blood, a Victim In Pain, vagy a Cause For Alarm albumok.
Szólóanyagait Roger Miret and The Disasters néven adja ki.

A Konkrét Könyvek Kiadó társtulajdonosa, Dudich Ákos a könyv előkészületeiről azt mondta: „Szokás szerint ezt a művet is közösségi finanszírozással jelentetjük meg, vagyis tulajdonképpen a magyar hardcore-közösség tagjai teszik lehetővé megszületését azzal, hogy előrendelik a könyvet. Cserébe kedvezményes áron juthatnak a kötethez, és a nevük is bekerül az egyik oldal fejlécébe – ez már tradíciónak számít nálunk. A könyv 2020 márciusában jön ki a nyomdából, és itt lehet előrendelni.”

Az önéletrajzi kötetet a frontember Jon Wiederhornnal írta, aki például a Louder Than Hell: The Definitive Oral History of Metal című könyvet is jegyzi (Katherine Turmannal), valamint társszerzője a Ministry: Al Jourgensen elveszett evangéliuma és A gitáros faszi az Anthraxből  című köteteknek is. Mindemellett írt a Rolling Stone, a SPIN, a Guitar World és a Revolver magazinoknak, valamint dolgozott az MTV-nek is.

A két előszót Al Barr (Dropkick Murphys) és Jamey Jasta (Hatebreed) jegyzi.

Egy részlet a könyvből:

„Ha valaki veszi a fáradságot és odafigyel a United Blood dalszövegeire, akkor a sok zagyvaságból két fő témát szűrhet le: összetartás és önállóság. Továbbá mindig is háborúellenesek, vallásellenesek és társadalomellenesek voltunk. Mi az egyén kiemelt fontosságára, az individualizmusra helyeztük a hangsúlyt. Sohase pécéztünk ki egy etnikumot vagy fikáztunk valakit a nemzeti hovatartozása miatt. A kezdetektől fogva bárki csatlakozhatott hozzánk, ha vonzotta a közösségünk. Kubai származású vagyok, az isten szerelmére! Nem igazán felelek meg a szőke, kékszemű, árja übermensch-képletnek. Bármennyire is dühítő volt a téves megbélyegzés, igaznak bizonyult a régi mondás, miszerint a rossz reklám is reklám. Amikor olyan helyeken léptünk fel, mint Cincinnati, sokan csak azért jöttek el a koncertjeinkre, mert olvastak rólunk a Maximumrocknrollban. A színpadról leömlő féktelen energia és az intézményellenes üzenetünk azonban megfogta őket és igaz rajongókká váltak.”

Roger Miret önéletrajzának Facebook-csoportja.

Könyvbemutató április 16.

Link interjú Дevával, Zságer Balázs felfedezettjével
aug. 19., 14:45
Tessék örökké élni!
máj. 29., 7:10
A QSS (egykori) frontembere, Barangó punkos válogatása az Open Air Rádión
Már. 30., 16:01