A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Szex és a gombfoci feltámadása

2015. november 29., 21:22

Bizonyosságot nyert, hogy a 2015-ös év az egységes magyar futballtörténelem egyik kiemelkedő éve lesz. Az idei egyetlen kellemetlen mérkőzés után, melyen 4:3-ra kikaptak a fiúk (többes szám második személy) Görögországtól, megvertük fiainkkal (többes szám első személy) a norvégokat, zsinórban kétszer. Végtelennek tűnő negyvenvalahány év után újra ott leszünk az Európa-bajnokságon. Ugyanezen lapra tartozik az IZOMFOCI BAJNOKSÁG kialakulása két ismert kupából. Egyrészt a Ribáry Kupa, másrészt a Gigászok Kupája ágyazott meg eme jelentős gombfutball bajnokságnak, mely messze túlmutat a XXI. század technokrata kütyünyomkodásán, főként, hogy elektromos áram és akkumulátoros töltés nélkül is tökéletesen lebonyolítható. Főleg nappal.

Izomfoci Bajnokság_kupa

fotó: Reuters / Az IZOMFOCI BAJNOKSÁG vándorkupája

2015 decemberében, a világon egyedülálló módon ad otthont a Gozsdu Udvarban található Szomszéd Bár és Café elkülönített csarnoka két gombfoci stadionnak. Teszi ezt fűtéssel, reflektorokkal és felkészült kommentátorokkal. Ezen pályákon a szurkolók lelkesítésére nem ipsék, még csak nem is palik kiabálnak a mikrofonba hisztériában fogant koloratív szoprán hangon, nem beszédhibás bemondók duruzsolnak összefüggéstelen mondatokat, melyeknek köze nincs a gombfoci szellemiségéhez, itt, kérem szépen, szakmai megfigyelések, taktikai feljegyzések, stratégiai mozdulatok kerülnek górcső alá kimagasló szaktudással megáldott sportszerelmesek által.

Izomfoci Bajnokság_labdák

fotó: GIFA / Az IZOMFOCI BAJNOKSÁG hivatalos játékszere a Cassiopeia csillagkép elrendezésében

Az építészetileg remekműként számon tartott, négyszeres lakkréteggel borított Arany stadion ad otthont a „Puskás” csoport mérkőzéseinek. A „Grosics” csoport párharcait a Mámor stadionban bonyolítják a szervezők. Utóbbi stadion neve megmosolyogtató, ha nem fáradunk le a gombfutball történetének rejtett katakombáiba. Mámor János legendás gombfutball képessége egészen a mai napig körbelengi a 22. ÁFÉSZ telephely portaszobáját, ahol elszánt és küzdelmes harcot vívott egymással a nappali és az éjszakai műszak.

A selejtezősorozatból az IZOMFOCI BAJNOKSÁG 2015-ös döntőjébe került csapatok:

Izomfoci Bajnokság_nevezések

grafika: Hypercreative Studio / Az IZOMFOCI BAJNOKSÁG döntőjébe jutott csapatok és edzőik

Az IZOMFOCI BAJNOKSÁG kiemelt médiatámogatója az Open Air Rádió, mely élőben közvetíti a mérkőzéseket. A csapatok edzőivel készült interjúkat az Open Air Rádió magazinjában olvashatják a gombfoci szerelmesei.

A gombfoci után essék egy mondat a címadó szexről is. A szex, minden hímsoviniszta híresztelés ellenére jobb, mint a gombfoci. Persze, ez a kijelentés az IZOMFOCI BAJNOKSÁG esetében nem állja meg a helyét.

Deathstars, Priest és Liv Sin koncertek a Barba Negrában
nov. 29., 17:10
SZFE-s estek a Turbinában
nov. 29., 11:39
Tévésorozat készül Nick Cave egyik regényéből
nov. 29., 11:29