A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Szójátékkal tíz évesen: Ed Is On

2015. szeptember 24., 17:00

Elkészült a 2005-ben alakult, szentendrei illetőségű Ed Is On zenekar első, Velem csak a baj van c. nagylemeze. Bár a zenekar már 10 éves múltra tekint vissza, a gimis zenekaroskodás, majd az egyetemi és főiskolai tanulmányok alatti szünet után, a srácok az elmúlt két évben kezdték komolyabban venni a zenélést, és most látták elérkezettnek az időt, hogy az eddigi daltermésből
válogatva rögzítsék első albumukat.

edison_press2015_02

A lemezen szerepel az a két felvétel, amit az elmúlt egy évben már bemutatott a zenekar – a Jordán Adél közreműködésével készült Azt kérdezem… és az egyszálgitáros Lányok, fiúk -, illetve számos olyan dal, amely a koncertekről vagy akár korábbi stúdiófelvételekről ismerős lehet a közönségnek.

Mivel ezek a számok az évek során sokat alakultak, értek, így helyet kaptak ezen a „best of” lemezen, de természetesen a vadonatúj dalok sem maradhattak le, ezek közé tartozik például az album címadó dala, a Velem csak a baj van.

edison_press2015_01

A dalok szövegét a zenekar énekes-basszusgitárosa, Tasnádi Bence jegyzi, aki „civilben” a budapesti Katona József Színház színművésze, a zene pedig közös csapatmunka eredménye.

A tíz dalt felölelő lemez mától az összes online zenei platformon elérhető, fizikai valójában pedig a szeptember 26-i ingyenes lemezbemutató koncerten (Budapest, Kuplung) lehet kézbe fogni.”