A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Szombat esti Bin-Jip álom

2014. október 11., 10:15

Ha egy zenekar egy koreai filmről nevezi el magát, a legjobban teszi, ha olyan is lesz: sejtelmes, hajlékony, áttetsző, majd a szereplők száján egyre többször jelenjen meg a kísértő lelkek védjegye, a titokzatos mosoly. Ma este az Akvárium Klub Kis Halljában este 8-tól a Bin-Jip játszik.

Szobabelsőket lehet látni, belépni és távozni onnan, Andrew-val vagy nélküle, de a legfontosabb, hogy ebben a szobában minden egy este játszódik le. Lepereg mint a film, aztán Legát Tibor szavaival élve: egy katanás a gépben. Harcsa Veronika elénekli, a srácok nélkül pedig nincs film.

A Bin-Jip műfaját tekintve tehát Bin-Jip. Bevezetnénk ugyan az elektro-jazztweet definíciót, bár készséggel elsimerjük, ezt csak azért tennénk, mert az álom lefordítására egyelőre nincs szakkifejezésünk. Íme, egy részlet a fidelio.hu egyik korábbi kritikájából.

“A zene nem kíséri őt, nem támogatja, sokkal inkább a létéből fakad: paradox módon, mintha a művészi egyéniség önmagában teremtené a digitális hangzásképet a színpadon. Az élő elektronika olyan organikusan forr egybe az énekessel a Bin-Jipben, amire igen kevés példa van a kortárs zenében.”

Facebook-esemény
Jegyár: 2000 Ft

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33