A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Szomorú hírre ébredtünk: 50 éves korában meghalt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa

2022. március 26., 11:27

Nem elég a háború, de még ez is: Taylor Hawkins, a Foo Fighters örökmozgó dobosa, akit legalább annyira imádtak a rajongók, mint a zenekart alapító és vezető Dave Grohlt, 50 éves korában, a Foo Fighters dél-amerikai turnéjának kellős közepén, Bogotában egy hotelszobában elhunyt. Halála oka egyelőre ismeretlen, még mindenki a sokkoló hírrel küzd.

Mivel rockzenészről van szó meg egy magányos hotelszobáról Kolumbiában, joggal merül fel a kérdés, hogy vajon nem túladagolás végzett-e a dobossal. Ezt most még nem tudni, de kicsi a valószínűsége. Hawkins, bár olyan mélyre sosem merült a drogozásban, mint jó pár zenésztársa, 2001-ben mégis túladagolta magát heroinnal, akkor két hétig feküdt kómában. Később ennek kapcsán elmesélte, hogy sosem volt függő drogos, csak alkalmi használó, hisz egy időben ő is elég sokat bulizott, és volt egy éve, ami kimondottan kaotikusra sikerült, ekkor történt a túladagolás is. Ez az élmény viszont annyira észhez térítette, hogy utána minden ilyesmivel leállt, életmódot váltott, és az egészségtudatosság lett a drogja. Pár évvel később aztán megismerte későbbi feleségét is, akitől három gyereke született, és tisztes családi életet éltek – már amennyire egy rocker esetében ez lehetséges volt.

Hawkins, aki többek között Slash, Roger Taylor és Alanis Morissette mellett is dobolt, 1997 óta volt a tagja az egyébként csak pár évvel korábban, 1994-ben megalakult Foo Fightersnek. Hogy mennyire jófej fickó volt, arról mi is meggyőződhettünk, amikor pár éve a Szigeten adott a zenekar monstre koncertet.

Taylor Hawkins nem véletlenül dobolt Roger Taylor mellett: nagy Queen-rajongó volt. Foo Fighters koncerteken a zenekar gyakran előadta a Somebody to Love című Queen gigaslágert. Ilyenkor Dave Grohl ült a dobok mögé, Taylor Hawkins pedig mikrofont ragadott, és nagy szenvedéllyel énekelt. A közönség imádta – és sosem felejti el Taylor Hawkinst.

Egy remek embert veszítettünk el, Taylor Hawkins, nyugodj békében!