A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Sztárproducerrel készítette új dalát a Fran Palermo – megjelent az A-Aha!

2020. március 10., 13:25

Az Akvárium Nagyhallban mutatja be harmadik nagylemezét április 4-én Fran Palermo. Megérkezett a Crocodile Juice Bar című anyag egy újabb előfutára: a koncerteken korábban már játszott, közönségkedvenc A-Aha.

A Fran Palermo Legutóbbi, 2016-os Razzle Dazzle című nagylemeze óta megjelent Bonerider című EP-jük, az Index pedig egy 45 perces dokumentumfilmet forgatott a zenekar excentrikus frontemberéről, Henri Gonzóról. Henri egyébként szerepelt a Dalfutár legutóbbi évadában, illetve ő írta a tavaly megjelent kasszasikernek számító FOMO című film két betétdalát (Jeopardy, Coin in the Fountain). A Jeopardy videóját egyébként a Magyar Klipszemlén is díjazták, a FOMO filmzenét pedig nemrégiben Highlights of Hungary díjra is jelölték. Mindkét dal helyet kap majd a március végén megjelenő, várva-várt Fran Palermo-lemezen, mint ahogy a tavaly animációs klip kíséretében megjelent Demons on the Beach is.

A Crocodile Juice Bar újabb trackjéről hull most le a lepel, bár a rajongók már biztosan találkozhattak az energikus A-Aha című dallal, melyet a zenekar egy ideje már rendszeresen játszik koncertjein. Ahogy a lemez több dalát, ezt is az analóg technikával operáló londoni Toe Rag Studiosban rögzítették a Grammy-díjas Liam Watson produceri segédletével, akinél olyan előadók fordultak már meg, mint Jack White, a Tame Impala, a Metronomy, a Wolf Alice vagy a Temples. “A Toe Rag Studiosban érezni lehet a jó zene szagot. Nagyon inspiráló hely” – mondta Henri.

Az A-Aha egy gyors tempójú, forradalmi hangulatú szerzemény, melyről Henri a következőképp mesél: “A negatív hírekből rengeteg van, ez gyakran szorongást okoz egy társadalomban, a túl sok rossz hír indulatot vált ki belőlünk, gyakran haragot. Ez a szám szövegileg erről szól.”

Fran Palermo ~ A-Aha:

A Fran Palermo körül tehát izzik a levegő; az elmúlt időszakban is számos díjat zsebeltek be, nagy sikerrel koncerteznek Lengyelországtól kezdve Anglián át egészen Koreáig, az utóbbi időben rendre teltházas budapesti klubkoncerteken lépnek fel. Nem csoda, hogy hatalmas várakozás előzi meg a 11 dalt tartalmazó Crocodile Juice Bart, amihez a most megjelent A-Aha című single ad ízelítőt, és amelyet április 4-én az Akvárium Klubban mutatnak be. Az estét Budapest egyik legenergikusabb pszichedelikus rockbandája, a szintén új albummal készülő Puma Danger nyitja majd.

Facebook-esemény