A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tame Impala: Confide In Me – space rockos Kylie Minogue-feldolgozás

2015. november 13., 8:29

Az ausztrál Triple J rádió Like A Version című műsora arról nevezetes, hogy a meghívott előadóknak saját dalaik mellett egy-egy feldolgozást is kell játszaniuk élőben. A helyi hősként az adás gyakori vendégének számító Tame Impala-vezér Kevin Parker idén már szerepelt Mark Ronson és a Miike Snow-frontember Andrew Wyatt társaságában egy Queens Of The Stone Age-átirattal (I Sat By The Ocean), most pedig – Currents című saját új albumának egyik dala mellett – egy régi Kylie Minogue-slágert is előadott zenekarával.

Az 1986-os születésű Kevin Parker bevallottan kedveli a kis ausztrál énekesnőt, már egy 2012-es interjúban is elárulta, hogy lemezgyűjteményének legkommerszebb darabja egy The Best Of Kylie Minogue válogatás, sőt pár évvel korábban egy szabad estéjén stílusgyakorlatként egy teljes sorozatot megírt és feldemózott olyasfajta nyálas popdalokból (a végeredményt gondosan elrejtette a világ elől).

kylie-bestof

A frontember által teljesen egyedül rögzített új Tame Impala-album hangzásának szintetizátoros, táncos, 80’s rádiópop tendenciáihoz tulajdonképpen illik is a nyolcvanas években feltűnt honfitárs diszkókirálynőtől feldolgozni valamit, ráadásul itt Kylie első művészileg is komolyan vehető számáról, a Stock Aitken Waterman-slágergyártól való önállósodása utáni első produkciójaként 1994-ben kiadott Confide In Me-ről van szó, melyet az énekesnő annak idején a brit Brothers In Rhythm tánczenei duóval rögzített.

íme az érzéki Kylie-dal pszichedelikus Tame Impala-verziója némi space rock elszállással:

emlékeztetőül itt a Confide In Me eredetije is Kylie-tól, 1994-ből:

Kevin Parkerék a Kylie-átiratuk mellett The Less I Know The Better című saját idei számukat is előadták élőben – itt 1:10-től:

a Tame Impala a 2013-as Like a Version fellépése idején a Prototype című OutKast-dalt dolgozta fel:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39