A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tame Impala: Say It Right – Nelly Furtado-slágerfeldolgozás

2020. november 12., 8:09

Az ausztrál Tame Impala-frontember Kevin Parker a februári The Slow Rush album koronavírus-járvány miatt félbeszakadt zenekari turnéja és a Call My Phone Thinking I’m Doing Nothing Better című The Streets-kollaboráció videója után legutóbb a 2012-es Why Won’t They Talk To Me? dalának új verziójához forgatott klipet, de közben elkezdett két Impala-taggal, Jay Watsonnal és Dominic Simperrel sound system-triófelállásban közönség nélküli minikoncerteket bemutatni. A BBC rádióban tegnap este egy Nelly Furtado-feldolgozással is meglepték rajongóikat.

A Tame Impala-tagok a 2015-ös Currents nagylemez idején is játszottak már rádiófellépésen egy kilencvenes évek közepéről való Kylie Minogue-slágert (Confide In Me), most pedig a 2000-es évtized közepének legsikeresebb dance-pop albumáról, Nelly Furtado 12 millió példány fölött fogyó 2006-os Loose lemezéről dolgozták fel a Say It Right című listavezető számot, melyet a kanadai dalszerző-énekesnő az amerikai Timbaland társszerző-produceri segédletével készített.

A BBC Radio 1 adón Annie Mac műsorában bemutatott (majd videóval is közzétett) stúdiókoncert-számok közül az Is It True klipdal. . .

. . .és a záró Nelly Furtado-feldolgozás előadása így hangzott és nézett ki:

.
a tegnapi Annie Mac-rádióadásban elhangzott interjú, egy régebbi közös fotóval:

.
a Tame Impala legutóbbi minikoncertje október elején az üres perth-i HBF stadionban a FIFA 21 videojáték-soundtrack premierjéhez igazítva – az azon szereplő Is It True mellett a zenekar 2012-ből való Elephant című rockdalával:

.
szeptember végi fellépés Jimmy Fallon műsorában az új album Borderline című kislemezdalával. . .

. . .melyből a multiinstrumentalista-producer-énekes Dev Hynes (azaz Blood Orange) készített radikálisan átdolgozott remixverziót:

.
a legutóbbi Tame Impala-klip október végéről, a 2012-es Lonerism album Why Won’t They Talk To Me? című dalának 2020-as változatához:

Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47