A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Tame Impala: The Less I Know The Better – szexfantázia-videoklip

2015. november 27., 15:26

A mai nap tényleg nagyon erős klipekben: az M.I.A.-féle monumentális Borders, a Killerstől a karácsonyi Dirt Sledding és a Coldplay-től a majomkodó Adventure Of A Lifetime mellé itt az ausztrál Tame Impala máris többszörös díjnyertes idei Currents albumának a legújabb videója, erős szürreális és korhatáros erotikus tartalommal. A ‘Cause I’m A Man és a Let It Happen után most a lemez legslágeresebb dalának számító The Less I Know The Betterhez érkezett vizuális kiegészítő – egy súlyos szexfantáziatrip a zseniális barcelonai CANADA kollektíva rendezésében.

Az öt éve biztos művészi értéket képviselő briliáns CANADA-klipek (Scissor Sisters: Invisible Light, El Guincho: Bombay, White Lies: Holy Ghost, Phoenix: Trying To Be Cool/Drakkar Noir, Two Door Cinema Club: What You Know stb.) sorában legutóbb Zooey Deschanel cuki She & Him-kisfilmjét (Stay Awhile) és a Vaccines együttes English Graffiti albumának filmzsáner-karikírozó videóit (Handsome, Dream Lover) láthattuk, de a Tame Impalának készített The Less I Know The Better klip a barcelonai cég eddigi legjobb munkája idén. A zenekar videográfiájában egyértelműen a 2013-as Mind Mischief testvérdarabja (a néhány évtizeddel korábbra datálható esztétika, a gimnáziumi környezet, a szex és az animációs betét miatt is), de ez a mostani kisfilm sokkal szürreálisabb. A mai Coldplay-kliphez hasonlóan itt is van majom, de az King Kong méretűvé nőtt kanos jószág!

tame-lessvid1

A VEVO-premierként bemutatott (a zenekar oldalára is VEVO-lejátszóval beillesztett) klip a YouTube-ra még nem kerül fel, a mi régiónkban egyelőre csak a CANADA honlapján nézhető, itt a jobb alsó sarokban:

FRISSÍTÉS: a videoklip november 29-én délután került fel a YouTube-ra!

.
tame-lessvid0

a dal élő előadása egy múlt havi tévéfellépésen, Stephen Colbert műsorában:

.
az ARIA Awards, az „ausztrál Grammy” tegnapi gáláján három kategóriában (év albuma, év rocklemeze, legjobb együttes) diadalmaskodó Tame Impala interjúja a nagy győzelem után:

tame-aria5

.
ráadásként itt van mutatóba egy megunhatatlan korai CANADA-csúcsmű, a Scissor Sisters-féle Invisible Light klipjének cenzúrázatlan rendezői verziója 2010-ből:

Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30
Billy Nomates: Balance Is Gone + Blue Bones – klipdalok az angol énekesnő új CACTI albumáról
szept. 18., 17:52
Björk: Ovule – újabb klipdal a Fossora album elé
szept. 14., 17:45